Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Doğru haberin adresi.

Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı törenler ve akşamında Asklepion Antik Tiyatro’da gerçekleşen “Sakiler” grubu konseri ile kutlandı.

Bergama Hükümet Konağı uğrunda süregelen törende, Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk konuldu. Ardından hürmet duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda bitmeme etti.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu icra ettiği konuşmada, “101 sene evvela maruz yurt savaşı sebebiyle zaman bu belirmek devletimizde serbest beraberinde budun kendisine yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkması bağımsızlığımızın miladı, ‘Bergama Baskını’ sonrası ünlü ordumuzun Yunan işgalcilerle savaşarak yengi elde etmesi ulusal ayaklanmanın evvela ünlü hadisesidir. Bergama Baskını’nında şişman kaybolma verici Yunan askerleri art çekilirken hem savunmasız vatandaşları katletmiş aynı zamanda yıkıp yağmalamışlardır. Kuva-i Milliye hareketinin evvela başladığı yerlerden bir tanesi bulunan Bergama’mızda atalarımız kanının sonuç damlasına denli savaş etmiştir. Kahraman Türk Ordumuz, Başkomutanlık Meydan Savaşı arkası sıra Bergama’daki Kuva-yı Milliye ile baş başa düşmanı topraklarımızdan arındırmıştır. Bizim de Bergama Belediyesi kendisine en esas vazifemiz, UNESCO Dünya Mirası şehrimizin ünlü geçmişinden aldığımız güçle çağdaş medeniyetler düzeyinin hesabına ulaştırmaktır. Bu amaçla halkımızın desteğiyle yaptığımız hizmetler sebebiyle 4 buçuk sene süresince Bergama’mızda el değmediğimiz benek kalmadı. Başta kez imal ve yer organizasyon çalışmalarımızla kadim site Bergama’mızın kanayan yaralarını iyileştirdik. Doğal gaz, TOKİ, Çevre Yolu, Selinos Antik Kanal ve öteki yenileme projeleri, halı sahalar, Zeytinpark, şanına uygun sergiler, inşası çabucak bitmeme fail Millet bahçesi, Çamlıpark, Gençlik Merkezi, Ağız Diş Sağlığı ve Yeni Sağlık Kompleksi ve farklı baş döndürücü projemizle, Bergama’mızı daima baş başa hizmetin kılavuz şehirlerinden bir tanesi durumuna getirdik. Atalarımızın canları pahasına bizlere dengesiz ettikleri şehrimizin gelişimi düşüncesince kâffesi gücümüzle ve kâffesi imkânlarımızla çabucak kez almaya bitmeme edeceğiz” dedi.

2023 BERKSAV Kültür Sanat Ödülleri sahiplerini buldu

BERKSAV’ın kuruluşundan günümüze denli derneşik kendisine ikram etmiş bulunduğu Kültür ve Sanat Ödülleri programı bu sene 34. yapı sene dönümü ve Bergama’nın kurtuluş haset bulunan 14 Eylül tarihinde Bergama Belediyesi teşrikimesai ile Asklepion Antik Tiyatrosu’nda planlı merasim ve Sakiler konseri eşliğinde nefes kesici beraberinde paydaşlık ile gerçekleşti. İlk zanaat ödülü albümlerinin depar belgesi şarkısı bulunan “Dünyadan Uzak” klibini Asklepion’da gerçekleştirerek baş döndürücü sayıda kesime ulaştıran “Sakiler” grubu ve solisti Hasan Gözetlik’e Berksav Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Altuğ, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu kabilinden ikram edildi.

Bu yılki 2023 yılı BERKSAV Kültür Ödülü “Tabip Filozof Bergamalı Galenos isminde sanlı yapıtı ile Doç. Dr. Özcan Akdağ’a Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu kabilinden ikram edildi.

2023 zanaat ödülünün ikincisi ise Türkiye’de kâffesi zamanların en elleme dokunaklı filmi bulunan “Müslüm Baba” filmi ve 13 Ekim 2023 tarihinde gösterime girecek Bergama’da çektiği ‘’Zübeyde” filminin yapımcısı Nuri Yıldırım’a, Bergama Kaymakamı Avni Oral kabilinden ikram edildi.

Asklepion Antik Tiyatro’da BERKSAV 34. Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni arkası sıra “Sakiler” grubu oyunluk aldı. Birbirinden elleme şarkıları seslendiren “Sakiler” grubuna Asklepion’u dolduran Bergamalılar haremlik ederek doyasıya eğlendi.

24438
Önceki Haber
24440
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.