Türkiye en sıcak 3. kışını yaşadı

Türkiye en sıcak 3. kışını yaşadı

Türkiye en sıcak 3. kışını yaşadı

Türkiye’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle son 50 yılın en sıcak 3. kış mevsimi yaşandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye’de uzun yıllar kış (aralık, ocak, şubat) mevsimi ortalama sıcaklığı 3,6 derece olarak ölçüldü. Bu kış ise ortalama sıcaklık 2,6 derece artarak, 6,2 dereceye yükseldi.

Kışın en yüksek sıcaklık 27 dereceyle Rize’de, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 34,5 dereceyle Ağrı’da kayıtlara geçti.

EN SICAK YIL 2010

Türkiye’de en sıcak kış mevsimi 2010’da kaydedildi. Bu kış, Türkiye’de 1971’den sonra en sıcak 3. kış mevsimi olarak ölçüldü.

Türkiye’nin yıllara göre en sıcak geçen ilk 10 kış mevsimi şöyle sıralandıTürkiye’nin yıllara göre en sıcak geçen ilk 10 kış mevsimi şöyle sıralandı
Bu kış, ortalama sıcaklıklar Gemerek, Zara, Karabük, Boyabat, Nallıhan, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Doğubayazıt, Malazgirt, Elbistan ile Batman çevreleri mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde olduğu kayıtlara geçti.

MARMARA’DA EN SICAK SAKARYA

Marmara Bölgesi’nde kış mevsiminde ortalama sıcaklıklar bölgenin tamamında mevsim normallerinin üzerinde geçti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 11,9 dereceyle Balıkesir’de, en yüksek sıcaklık ise 26,5 dereceyle Sakarya’da ölçüldü.

Ege Bölgesi’nde ortalama sıcaklıklar bölgesinin tamamında mevsim normallerinin üzerinde kaydedildi. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 19,3 derece ile Tavşanlı’da, en yüksek sıcaklık 26 derece ile Salihli’de tespit edildi.

5432
Önceki Haber
5439
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.