Yenişehir Başkanı Abdullah ÖZYİĞİT Kooperatifçilik Günü Kutladı

Yenişehir Başkanı Abdullah ÖZYİĞİT Kooperatifçilik Günü Kutladı

Yenişehir Başkanı Abdullah ÖZYİĞİT Kooperatifçilik Günü Kutladı

”Dünyada olduğu gibi Ülkemiz’de de en verimli ve etkin örgütlenme modeli olan kooperatifçiliğin kırsal alanda geliştirilmesi ve burada yaşayan halkın bu yolla   yaşam düzeyinin ve iyileştirilmesi gelir sağlamasıbüyük önem arz etmektedir. İçinden gelerek tecrübe ettiğim kooperatifçiliğin temel felsefesinde birlikte yükselmek ve kazanmak vardır.

Yenişehir ilçemizde  hayvansal ve bitkisel  ürünlerimizin katma değerini yükseltmek adına kurulan Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 1 nolu ortağıyım. Kooperatifimiz kuruluşundan hemen sonra öncelikle ürünlerin markalaşmaları konusunda çalışmalarda bulundu. Bu anlamda ilçemizde bulunan Karahacılı mahallemizde yoğun olarak üretilen Narlardan ‘YENİŞEHİR KARAHACILI NAR EKŞİSİ’ni, ağırlıklı Değirmençay mahallemiz olmak üzere tüm mahallelerden alınacak zeytinlerden soğuk sıkım ‘YENİŞEHİR DEĞİRMENÇAY ZEYTİNYAĞI’nı ve Çavak bölgemizde yetişen Yafa portakal çeşidinin ‘YENİŞEHİR ÇAVAK PORTAKAL REÇELİ’ markalarını, üzerinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonunda oluşturduk. Önümüzdeki dönemde, kooperatifimiz, kurutma, ürünlerimizi işleme , paketleme yani tesisleşme konusunda yoğun bir çalışma içine girecektir.

 

Temel amacımız Mersin Yenişehir ilçemizde bitkisel ve hayvansal üretim yapan üreticilerimize katkı sağlamak, girdi maliyetleri de dahil ortaklarımızın her türlü ihtiyaçlarına kooperatif olarak cevap verebilmek, üretilecek ürünlerin sağlıklı ve uygun fiyatla halkımızla buluşmasına aracılık etmektir. Tek amacımız; Ürünlerimizin üreticiden tüketime en kısa yoluyla, hem kaliteli hem de ekonomik fiyatlarla ulaşmasını sağlamaktır. Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak kooperatifin kırsal mahallerde yaşayan üretici vatandaşlarımıza emek ve ürünlerine, yönetim kurulumuz ve ortaklarımızın katkılarına teşekkür eder, kooperatifçilik günümüzü kutlarım” dedi.

2746
Önceki Haber
2753
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.