TGF; Gazetecilere yapılan saldırıların önüne gecilemiyor

TGF; Gazetecilere yapılan saldırıların  önüne gecilemiyor

TGF; Gazetecilere yapılan saldırıların önüne gecilemiyor

TGF; Gazetecilere yapılan saldırıların önüne gecilemiyor

Gazetecilere yönelik saldırıların her geçen gün arttığı bu günlerde gazetecilerin hukuki hakları endişe yaratmaya devam ediyor.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) saldırı ile ilgili bir açıklama yaparak şu görüşlere yer verdi;

“Geçtiğimiz günlerde Aksaray ve Aydın’daki gazeteci meslektaşlarımız görevleri başındayken darp edilmiş ve olayın sorumluları meslektaşlarımızın yapmış oldukları kamuoyu görevini engellemeye çalışmışlardır. Bugün de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na evinin önünde aracına binerken bir saldırı gerçekleşmiştir. Peş peşe gelen saldırılar bizleri derinden üzmüştür. Yapılan saldırılar tüm gazeteci meslektaşlarımızı endişeye sürüklemektedir. Mevcut Basın yasası içerisindeki hukuki hakların yetersiz kalması bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Basın yasasının yeniden düzenlenerek gazetecilerin hukuki haklarının yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, halkın haber alma hakkını ifa eden gazetecilere saldırıların son bulmasını diliyoruz.”

3581
Önceki Haber
3589
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.