TEKSİNE İHBAR YAPTILAR KAR MAĞDURİYETİNDEN KURTULDULAR

TEKSİNE İHBAR YAPTILAR KAR MAĞDURİYETİNDEN KURTULDULAR

TEKSİNE İHBAR YAPTILAR KAR MAĞDURİYETİNDEN KURTULDULAR

Türkiye’nin en kapsamlı Belediye Mobil Uygulaması olan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaşama geçirdiği TEKSİN sistemi, kar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarında yardımına koşuyor.

Ülke genelinde olduğu gibi bölgede de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle insanların yaşadıkları sıkıntıları asgariye indirmek için gece-gündüz çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir taraftan da TEKSİN uygulaması aracılığıyla yardım talebinde bulunan vatandaşlarında sıkıntılarını ortadan kaldırıyor.

Antalya’dan kız istemeye geldiler

Antalya’dan kız istemek için Tarsus’a bağlı Çukurbağ Mahallesine gelen 14 kişilik kafile, aşırı kar yağışı nedeniyle yolun kapanmasından dolayı, içerisinde bulundukları servis aracında mahsur kaldılar.

Vatandaşların TEKSİN’e yaptıkları ihbar üzerine seri şekilde bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zorlu hava şartlarına rağmen, mahallenin yüksek bir noktasında araç içinde bulunan vatandaşlara ulaştı ve bulundukları yerden kurtardı.

İki ailede ihbar üzerine kurtuldular

Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahallesi Küme Evler bölgesinde, kar nedeniyle mahsur kalan ve yine TEKSİN uygulamasına başvurarak yardım talebinde bulunan iki aileden oluşan 9 kişiyi kurtardılar.

Kar nedeniyle bulundukları noktada mahsur kaldıklarını ve sıkıntı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve ekiplere teşekkürlerini ilettiler.

11387
Önceki Haber
11395
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.