Sonbahar rahatsızlıklarından koruyacak beslenme tüyoları
Doğru haberin adresi.
Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, “İnsanlar ilgisiz havalar başlamadan önceki vücudumuzun immun sistemini güçlendirmeliyiz” dedi.
Artık yaz sonlanmış oluyor ve tarih yüzünü bize hâlâ az göstermeye başladı. Bununla baş başa gündüz içinde yaşanmış bulunan aniden ısı değişimleri buna anık sıfır metabolizmamızı negatif ortak biçimde etkilerken hastalıklara yakalanma ihtimalimizi de artırıyor.
Doğanın kendini kışa alıştırmak düşüncesince yaşamış olduğu inkılap sürecine bireylerin çoğu el tedariksiz yakalandığını ve hastalıklara gönül rahatlığı savunmasız kaldığını kail Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, güz rahatsızlıkları kapımızı çalmadan immun sistemimizi güçlendirecek beslenme tüyoları veriyor.
Narenciye
Özellikle ilgisiz algınlığı ve gribe gönül rahatlığı immun sistemini perçinlemek en esas ayaklık benimseme ediliyor. Bunun düşüncesince de saf şürekâ gıdalardan feyizlenmek ehemmiyet kazanıyor. C vitamini vasıtası ile ensesi kalın gıdaları tüketmek, bire ortak sürede antioksidan deposu da olduklarından vücuttan toksik maddelerin atılmasını da sağlıyor. Narenciye ürünlerinin yanı sıra, biber türleri, kivi, brokoli ve maydanoz da C vitamini itibarıyla ensesi kalın besinler namına öne çıkıyor.
Doğul yoğurt
Doğal yoğurt üzere probiyotik kaynakları derneşik namına tüketildiğinde bumbar florasını zenginleştirerek hazım ve immun sistemini güçlendiriyorlar. Yoğurt bunun yanı esna ihtiva ettiği laktik hamız ile mikroplara gönül rahatlığı kollayıcı tesiri gösteriyor ve defans sisteminin ayakta kalmasına da ulama sunuyor.
Balkabağı
Zengin ortak mineral, tel ve kalsiyum deposu bulunan balkabağı bire ortak sürede ehemmiyetli beta karoten kaynaklarının da başlangıcında geliyor. Böylece immun sisteminin en ehemmiyetli parçalarından birisi bulunan beta karoten yardımıyla gribe gönül rahatlığı esirgeyici el gösteriyorlar. Balkabağı bire ortak sürede hazım sistemini de hızlandırıp rahatlatarak nispetle az su tüketilen ilgisiz havalarda kabız problemine da dobra geliyor.
Nar
İçeriğindeki antosiyanin isimli sanlı bileşen yardımıyla saf ortak antioksidan bulunan nar, gribe gönül rahatlığı korunmada çarpıcı ortak gıda namına öne çıkıyor. Ancak narın suyunu sıkıp çekmek adına ılımlı büyüklükte ortak narı bezdirmek bire ortak sürede bumbar sağlığı açısından da kazanım sağlıyor.
Balık
Özellikle dirim alanları ilgisiz su bulunan balıklar, ensesi kalın Omega-3 yağ asitleri, fosfor, protein ve bire ortak sürede A-B vitamini deposu durumundalar. İmmun sitemini destekleyen balığı ızgara, fırın yahut buğulama teknikleri ile pişirerek haftada minimum 2 el sofralarda arazi özgülemek hastalıklara gönül rahatlığı mücadelede ehemmiyet kazanıyor.
Soğan ve sarımsak
Doğal ortak antibiyotik bulunan soğan ve sarımsak bedenimize giren mikroplarla savaş ederek immun sistemini destekliyor, rahatsızlıkları ırak tutuyor. İçeriğindeki allicin biyoaktif bileşeni, sarımsak çiğnendiğinde, dövüldüğünde yahut kesilerek tüketildiğinde açığa çıkarak hâlâ aşırı kâr sağlıyor. Bu sebeple mümkünse jale tüketilmesi gerekiyor.
Brüksel lahanası
Brüksel lahanası erdemli gıda değeriyle öne çıkıyor. İmmun sistemini güçlendiren bu gıda bire ortak sürede ferah oranda çıpa ve potasyum içeriyor. Kemik sağlığı düşüncesince mukteza bulunan K vitamini de içinde barındıran bürüksel lahanası, Omega-3 yağ asidinin bitkisel formunu içeren bulunmaz sebzeler ortada arazi alıyor.
Bitki çayları
Kuşburnu, ıhlamur ve adaçayı üzere nebat çaylarının endazeli ortak biçimde tüketilmesi, içerdikleri antioksidanlar yardımıyla immun sisteminin kuvvetlenmesini sağlıyor. Bu bitkilerden başta adaçayı ihtiva ettiği uçman bileşenler yardımıyla enflüanza ve ilgisiz algınlığının yol açmış olduğu geçit ve ağızdaki iltihaplanmanın yanı esna enfeksiyonu da önlemeye asistan oluyor. Ancak hamilelerin ve vakayiname rahatsızlıkları olanların nebat çaylarını tüketmeden önceki doktorlarına danışmaları gerekiyor.
Bu habere yorum yap...