Seçer: “Her şey çocuklarımız için”
Doğru haberin adresi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de eğitimin değme çeşitli noktasına değini etmeye ve ulama sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Birey eğitilmiş ise ülkesini, topluluğu ayrıca dünyayı değiştirebiliyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda meydana getirilen toplantıda, komisyonlara devretme edilen 16 ve birimlerden mevrut 32 öz iktisap etmek neredeyse yekûn 48 öz görüşüldü.
“Birey eğitilmiş ise dünyayı değiştirebiliyor”
Toplantının ruzname dışı konuşmalar bölümünde açıklamalarda mevcut Başkan Seçer, bu hafta süregelen 2023-2024 terbiye tedris yılı nedeniyle hepsi öğrencilere başarılar diledi. Eğitimin camianın esas taşı olduğuna özen çekici Seçer, “Birey eğitilmiş ise ülkesini, topluluğu ayrıca dünyayı değiştirebiliyor. Başta gözaltı ve kılıç belediyeler iktisap etmek neredeyse amme kurumlar, tahsile en elleme olanakları sunarak, çağcıl dünyada öteki ülkelerle rakiplik etmenin yolunun da eğitilmiş toplumdan geçmiş olduğu bilinciyle, evlatlarımızın en elleme terbiye almalarına ulama özgülemek zorunluluğumuz var” diyerek konuştu.
“Her şey çocuklarımız için”
Mersin Büyükşehir Belediyesi namına Mersin’de eğitimin değme çeşitli noktasına değini etmeye ve ulama sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Seçer, geçtiğimiz hafta ilköğretime süregelen 18 bin çocuğa, ‘ilk çantam’ projesi çerçevesinde içinde kırtasiye malzemelerinin bulunmuş olduğu çantaları bağış ettiklerini hatırlattı. Eğitimde okazyon eşitliği sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi çörek merkezlerinin Mersin’in 17 noktasına yayıldığını tamlayan Seçer, “Toplam 7 bin öğrenciye hem LGS hem darülfünun düşüncesince ağır destek sunar veriyoruz. Gelir kuru bağıl namına henüz az bulunan ailelere bu katkının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz düşüncesince hakeza ortak uygulamayı sürdürüyoruz” ifadelerine arazi verdi.
Çocukların gelişimi düşüncesince menfez arkası edilmeyecek ortak bap bulunan gıdaya erişim düşüncesince de ehemmiyetli projeleri yaşama geçirdiklerini aktaran Seçer, “Okul sütünden ufaklıklara okulda aperitif atıştırmalık dağıtımına kadar, kıraat salonlarına derece nice mevzuda görevimizi dört başı mamur hesabına getirme gayreti içerisindeyiz. Her şey çocuklarımız, eğitilmiş ortak maşer ve ülkemizin henüz elleme noktalara gelmesi için” halinde konuştu.
“Milyarlarca teklik harcayıp amme birimleri bire ortak yerde almak koşullarımıza birebir değil”
Seçer, ortak divan üyesinin şehremaneti birimlerinin yegâne ortak binada toplanması icap ettiğini söylemesi üzerine, bunun düşüncesince milyarlarca mülk harcaması gerektiğine ve bunun da lüzumsuz ortak gider olacağına ayraç etti. Seçer, “Milyarlarca teklik harcayıp amme birimleri bire ortak yerde toplamanın bizim koşullarımıza birebir olmadığını düşünüyorum. Bizim şehremaneti işlev binası namına tercih ettiğimiz ve kiraladığımız sahaların yüzdelik 75’i aktif. Depremin arkası sıra Kırmızı Lacivert ve hususi yönetim İş Hanını da boşalttık. Şu anda birimlerimizin birileri ana kent binasında çalışıyor. Çok baş döndürücü akıllıca isticar bedelleri var” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, alevlenmiş yağışlara gönül rahatlığı 7/24 teyakkuzda
Şiddetli yağışlar kararı oluşabilecek olumsuzluklara gönül rahatlığı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin derneşik namına emek özgülemek yürüttüklerini kaydeden Seçer, “Göreve geldiğimiz günden beri ortak menfilik da yaşamadık. Gerekli tedbirleri alıyoruz ve 12 ay süresince bu temizlikleri yapıyoruz. Üst düzem bakım onarımı havi görüntüleme, sayısallaştırma, tasfiye kabilinden amme işleri yapıyoruz. Görüntüleme sistemiyle kanalizasyon, rahmet suyu sistemlerinin MR’ını çekiyoruz ve nerede ne mevcut görüyoruz. Yağmur, fırtına, alevlenmiş yağışlarda mezun birimlerimiz de çabucak çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Erdemli Hali geçenlerde açılacak
Başkan Seçer, Erdemli Halinde esnafın dükkanlara yerleşmesi düşüncesince yapılacak ad çekme çekiminin kâtibiadil nezdinde yapılması talebi ve emektar vaziyetteki dükkan sahiplerinin toy meydana getirilen duruma geçince metrekare büyüklüğü nedeniyle gelecek değer farkının tikel tutulmasıyla ilişik de konuştu. Erdemli Halinin derinliğine süredir sürüncemede kaldığını fakat yönetime sağlık gelmez mevzuya el attıklarını anlatım fail Seçer, “Bu senenin başlangıcında prodüksiyon bitmişti. Çok da dobra ortak çatı oldu. Komisyoncu arkadaşlar, üreticiler hoşçakal kullansın fakat 9 ay boşa geçmedi. 6 Şubat depreminden sonradan ora mübarek ortak ödev yaptı, oradaki depremzedeleri ağırladı. Bu koskoca ortak lütuftu aslında. Her çeşitli ast yapısı, müştemilatı bulunan ortak tesise depremzedeleri yerleştirdik. Hala 120 ad orada kalıyor” diyerek konuştu.
Seçer, Erdemli Halinde mevcut dükkanların ortak yönünü harcamak istediklerini fakat meclisten değişmeyen alamadıklarını belirterek şu şekilde bitmeme etti; “Komisyoncu esnafının ortak kısmının bu mevzuya ısıdam bakacağını biliyordum güçlükle olanağı sıfır veya ‘ben satın almıyorum’ diyen düşüncesince de ikinci ortak seçenek vardı; isticar yöntemi. Ayırdığımız aksam da kiralanacaktı, olmadı. Mersin’in en iri sağlık kaynaklarından birisi bulunan sebze-meyvenin pazarlandığı bu mekanları henüz temiz, devre uygun, hijyenik, elverişli duruma getirmemiz lazım.”
“Kamuyu da esnafı da kıygın etmeyecek akıllıca fiyatlar belirleme edilecek”
Erdemli Hali ile ilişik isticar mevzusuna da yer veren Seçer, “Şu anda oradan isticar bitmeme ediyor. Eski mekanları 28 metrekare. Yeni mekanlar henüz iri ve arttırma ortak sevap istememiz gerekecek. Her dü tarafın da hakkını koruyacağız. Hem halkın malını, hem kamunun hakkını koruyacağız bununla birlikte esnafı da kıygın etmeyecek akıllıca ortak değer belirleme yazar bu mevzuyu da hallettikten sonradan baş döndürücü çelimsiz ortak müddet içinde değme daim bu arada gidip açılışını yaparak esnafımızın oraya taşınmasını sağlayacağız. Erdemlimize, Mersinimize faydalı kademli olsun” halinde konuştu.
Anamur ve Bozyazı’da yapılacak hallerle ilişik bilgelik de paylaşan Seçer, şunları söyledi: “Anamur Halinin hafriyatına başladık. Geçtiğimiz hafta icraat başladı. Birkaç ay içinde de ehemmiyetli noktasını atacağız, imal ihalesi yapılıyor. Bölgeye birebir dobra ortak plan oldu. Zaten zerzevat meyve toptancısı esnafının katkılarıyla oldu. Onların talepleri doğrultusunda birimleri projelendirdik. Anamur Haline de başlayıp çelimsiz müddette bitireceğimizi düşünüyorum. Ardından Bozyazı ile ilişik ortak emek özgülemek var. Bu semt tarım, sebze-meyve bölgesi. Mersin’de toptancı göveri durumları bizlere şayeste modernlikte olsun istiyoruz. Bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz.”
Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi’ düşüncesince Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı envestisman programında arazi meydan aut namus borcu miktarına güvenerek 1 bilyon 7 milyon 357 bin 510 TL ücretinde güven teminiyle ilişik öz de mecliste görüşüldü. Konu, ilişik komisyonlara devretme edildi.
Bu habere yorum yap...