Resmi Gazete’de yayımlandı! Okullarda yeni dönem! Sınav düzenlemesi

Resmi Gazete’de yayımlandı! Okullarda yeni dönem! Sınav düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, kılgısal sınavlar hariç, çok şubede okutulan derslerin imtihan tarihlerinin talim yılı başlangıcında belirlenip, kuma mukayyet imtihan uygulanması halinde düzenleme yapıldı.

Doğru haberin adresi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ölçme kıymetlendirme ile ilişik esasları düzenleyen yönetmeliğe göre, okullarda imtihan haftası uygulaması yapılacak. Sınavların ne tarihlerde yapılacağı, talim yılı başlangıcında duyuru edilecek.

Okullarda;
1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı akıbet haftası–Kasım ayı önce haftası,
1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı akıbet haftası–Ocak ayı önce haftası,
2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı akıbet haftası–Nisan ayı önce haftası,
2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı akıbet haftası–Haziran ayı önce haftası aralığında yapılacak.

Sınav tarihleri talim yılı başlangıcında okullar kabilinden e-Okuldan duyuru edilecek.

Ülke il/ilçe ve ekol genelinde eş bağlanmış sınavlar yapılabilecek. Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin eş kıymetlendirme yapabilmelerine olanak özgülemek kıl payı çabucak aşkın şubede okutulan derslerin imtihanlarının eş yapılması asal olacak.

Okullarda yapılacak eş bağlanmış sınavların soruları madde istifham çözülüm tablosuna uyarınca hazırlanacak. Konu istifham çözülüm tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile oluşturulacak.

Bakanlıkça talim yılı başlangıcında ne derslik ve derslerden eş imtihan yapılacağı duyurulacak. Ortak bağlanmış sınavlar okullarda öğretmenler kabilinden uygulanıp değerlendirilecek.

İl/ilçe genelinde ne derslik ve derslerde eş imtihan yapılacağına, kaymakamlık Milli Eğitim Müdürleri Kurulu kabilinden değişmeyen verilecek.

Ülke, il/ilçe genelinde yapılmayan kâffesi sınavlar okullarda eş imtihan adına yapılacak.

Mesleki ve uygulayım lise kurumlarından, yoğun yetişek programı muteber sınıflar ile işletmelerde mesleksel öğrenime mektepli gönderilen sınıflarda ve mesleksel yetişek merkezlerinde eş imtihan yapılmayacak.

OYUN TEMELLİ DEĞERLENDİRMELER

Okul evveliyat ve beşinci derslik 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda öğrencilerin bilimsel nitelikli ve içtimai gelişimi sonsuz takibat edilecek. Öğrencilerin hisse senedi düzeyleri, sarıklı rehberliğinde meydana gelen ferdî ve grupla meydana getirilen etkinliklere ortaklık müşahede formları, aldatmaca büsbütün değerlendirmeler ve maruz görevleri hesabına getirme gayeli istimara araçları ile takibat edilecek.

Böylece, beşinci derslik 4. sınıflarda bağlanmış imtihan saati uygulaması yapılmayacak. 4. sınıflarda mektepli notları mektepli hisse senedi dosyasına uyarınca verilecek.

Sınav haftasında okullarda öğüt işlenmeye bitmeme edilecek.

Her dersten herhangi bir dönem dü imtihan yapılacak. Haftalık öğüt vakit sayısı altı ve beden bulunan derslerde il sınıf/alan zümrelerince değişmeyen katılması yerinde üçüncü imtihan yapılabilecek.

Her sınavdan sonradan öğrencilerin eksikliklerinin tespiti düşüncesince imtihan analizleri gerçekleştirilecek.

Konu ve avantaj eksikliği tanıdık öğrencilerin durumları, öğüt öğretmeni ve yetişek kurumu sınıf/alan zümreleri kabilinden baştan değerlendirilerek, derslik içi telafi uygulaması yapılacak.

UYGULAMALI DİL SINAVLARI

Türkçe/Türk dili ve edebiyatı ile ecnebi gönül derslerinin sınavları; dinleme, konuşma, kıraat ve yuvarlak becerilerini denetlemek düşüncesince bağlanmış ve kılgısal adına yapılacak.

İlkokullarda öğrencilerin Türkçenin akla yatkın ve dobra kullanımını yükseltmek amacıyla dinleme, konuşma, kıraat ve yuvarlak becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesine müteveccih hususi adına geliştirilen istimara araçları kullanılacak.

Öğretmenler kabilinden ünite/tema ve/veya madde sonlarında öğrenciye art tebligat özgülemek amacıyla endamsız mevkut sınavlar yapılabilecek. Bu sınavlar notla değerlendirilmeyecek.

İLLERİN EĞİTİMDEKİ GELİŞİM DURUMLARI İZLENECEK

Akademik becerilerin izlenmesi ve değerlendirilmesi (ABİDE) ile öğrencilerin hak dirim senaryoları üstünden eleştirisel düşünme, mesele çözme, usa vurma etme, versiyon ika kadar fevk düzem hatır becerilerini kazanma seviyelerinin il düzeyinde izlenmesi, değerlendirilmesi ve yıllara uyarınca karşılaştırılması yapılacak. ABİDE araştırması dü salname döngüler biçiminde yapılacak ve herhangi bir ile hususi ifade hazırlanacak.

Türkçenin korunması ve geliştirilmesi amacıyla öğrencilerin talim süreçleri süresince kazandıkları dinleme, konuşma, okuma, yuvarlak becerilerindeki gelişimlerinin izlendiği araştırı dü salname döngüler biçiminde yapılacak ve diyar geneli ifade hazırlanacak.

Öğretim programlarının tesirinin öğrencilerin bilimsel nitelikli çıktıları üstünden görülebilmesi amacıyla “okul tabanlı izleme” araştırması yapılacak.

Bu infaz ile öğrencilerin belirlenen derslik düzeylerinde belirlenen derslerde nail oldukları bilgelik ve becerileri izlenecek, mektepli ve öğretmenlere art tebligat verilecek.

Uluslararası takibat muayeneleri PISA ve TIMSS ile ülkenin eğitimdeki gelişme göstermesi arsıulusal kurda izlenecek.

Süreç odaklı ölçme, derslik içi istimara kıymetlendirme çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve öğretmenlerin niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla vilayetlerde Genel Müdürlük içerisinde kurulan “ölçme kıymetlendirme merkezleri” çalışan bir duruma getirilecek.

23620
Önceki Haber
23622
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.