PANDEMİDE SIKINTI YAŞAYAN ESNAFA, BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLUYOR

PANDEMİDE SIKINTI YAŞAYAN ESNAFA, BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLUYOR

PANDEMİDE SIKINTI YAŞAYAN ESNAFA, BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Mersin genelinde pandemi nedeniyle işyerleri kapalı olan esnaflara gıda kolisi desteği veriliyor. Çalışma kapsamında Tarsus ve Çamlıyayla’da da işyerleri kapalı olan esnaflara gıda kolisi ulaştırılmaya başlandı.

Pandeminin Türkiye’de de etkisini gösterdiği ilk aylarda Mersin Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra 13 ilçenin tamamındaki toplam 16 bin 122 esnafa gıda kolisi desteği sağladı. Kısıtlamalar ve yayımlanan genelgeler doğrultusunda Mersin’de binlerce esnaf 11 aydır iş yapamaz duruma geldi.

Tarsus ve Çamlıyayla’da da esnaflara bu süreçte destek olmak amacıyla yeniden 1505 esnafa koli desteğinde bulunuluyor. Tarsus’ta 1255 esnafa gıda kolisi ulaştırıldı. Aynı şekilde Çamlıyayla’daki 250 esnafa gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde koliler esnaf odalarının başkanlarına teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç,

“Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl, pandeminin görülmeye başlandığı ilk günlerde aynı şekilde esnaflarımıza koli yardımında bulunmuştuk. Bu süreç uzadığı için yeniden yardım kolisi dağıtımı ile ilgili çalışma başlattık. Başkanımız sayın Vahap Seçer, bu konuda oldukça duyarlı. Bu nedenle esnaf odalarımızın başkanlarıyla iletişime geçerek bu çalışmayı gerçekleştirdik. Beklentimiz bu sürecin biran önce sona ermesinden yanadır. Esnaflarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz”

dedi.

Tarsus Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tavman ise yapılan destekle ilgili,

“Vahap Bey ve ekibi yaşadığımız süreç içerisinde esnafımızdan elini çekmedi. Gerekli yardımlarda bulunduğu için kendisine esnafım ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum”

diye konuştu.

Tarsus Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yalçın’da

“Benim bulunduğum, başkanlığını yaptığım Oda’ya kayıtlı kantinci esnaflarımız var. Bunlar 80 civarında. Pandemi döneminde kantinci esnafımız mağdur oldu”

dedi.

Tarsus Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci ise

“Malumunuz pandemiden en çok etkilenen esnaf grubunda başı çekmekteyiz. Esnafımız perişan, mağdur. Bu süreçte bize destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

dedi.

Tarsus Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Tıraş ve Tarsus Berberler Odası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kayhan’da teşekkürlerini ilettiler.

4396
Önceki Haber
4402
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.