Okullar açıldı sağlık sorunları başladı
Doğru haberin adresi.
Okulların açılması ile beraberce evlatların mestur ve cıvıl cıvıl ortamlarda hâlâ bir tomar devir geçirdiğini tamlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, hijyenin ve aşılamanın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.
Soğuk havaların derece derece arttığı güz mevsiminde evlatların hâlâ kesif hastalandığına nazarıitibar çekici Medicana Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, “Çocuklarda kesif tanıdık hastalıklar, iveğen teneffüs yolu enfeksiyonları, itici algınlığı, grip, ölçülü kulak yolu enfeksiyonu, aut kulak yolu enfeksiyonu, sinüzit, farenjit, larenjit, bronşit, krup, zatüre, rotavirus ishalleri, el kadem dudak hastalığı, gereklilik yolu enfeksiyonlarıdır. Okullarda en kesif tanıdık bulaşan hastalıklar, döküntülü çocukluk devri hastalıkları, grip, seyrek de olsa menenjit, sarılık A (sarılık) ve paraziter enfeksiyonlardır. Okul çağlarında kesif gördüğümüz enfeksiyonlardan sakınmak için, topu topu aşıları yaptırmak, el yıkamak, tam ve derneşik beslenmek, likit tüketmek, hab saatlerine nazarıitibar etmek, mevsime akla yatkın giysiler giymek, derneşik spor gerçekleştirmek gerekir. Özellikle aileler ve öğretmenler hijyene baş döndürücü nazarıitibar etmelidir” dedi.
Döküntülü bebek devri rahatsızlıklarından kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği kadar hastalıklarda telkih ile korunmanın beklenen bulunduğunu anlatım fail Yılmaz, “Bulaşıcı döküntülü çocukluk devri rahatsızlıkları nâkil çocuğun okula gönderilmemesi gerekir. En kesif ekol devrinde nezle, enflüanza görülebilmektedir ve öksürük, ateş, halsizlik ile seyreder. Grip aşısı 6. aydan itibaren yapılmaktadır. Dışkı ile kirlenmiş yiyeceklerin dudak yolu ile katılması sonrası sarılık A (sarılık) bulaşabilir. Aşılama ve gıdaların yıkanarak yenmesi ile sakınmak mümkündür” biçiminde konuştu.
Bu habere yorum yap...