MERSİNİN VİZYON PROJESİ METRONUN TEMELİ 3 OCAKTA ATILIYOR

MERSİNİN VİZYON PROJESİ METRONUN TEMELİ 3 OCAKTA ATILIYOR

MERSİNİN VİZYON PROJESİ METRONUN TEMELİ 3 OCAKTA ATILIYOR

Mersin’in 100 yıllık özlemi olan metronun temeli Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında atılıyor. 3 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Başkan Vahap Seçer’in ev sahipliğinde gerçekleşecek törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılacak. Başkan Seçer, Mersin’in tarihi vizyon projesi olan Metro rojesinin temel atma törenine tüm Mersinlileri davet ederek, “Tüm halkımızla beraber 3 Ocak’ta saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Mersin Metrosu’nun temelini atacağız. Tüm hemşehrilerimi bu özel ve anlamlı günde birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyon projesi olarak değerlendirdiği metronun 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında temeli atılıyor. Mersin’de 3 etaplı raylı sistemler döneminin başlayacağı ve saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılacak. Tüm Mersinlileri, temel atma törenine davet eden Başkan Seçer, “Tüm hemşehrilerimi bu özel ve anlamlı günde birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

“Mersin’in gelmiş geçmiş en büyük yerel projesi”

 

Metro Projesi’nin bir medeniyet projesi olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Metro’nun temelini, Mersin’in 100. kurtuluş yıl dönümü olan 3 Ocak 2022 tarihinde atacağız. 3 Ocak 2022, Mersin için yeni bir milat olacak. Bu proje aynı zamanda Mersin’in gelmiş geçmiş en büyük yerel projesi olma özelliğini taşıyor. Mersin’de raylı sistemler döneminin başlayacağı bu projeyle, bizler de Mersin adına yeni bir yüzyıla yeni ufuklar açarak girmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir marka kent bırakma amacındayız” dedi.

“Metro’nun kent yaşamına çok önemli katkıları olacak”

Raylı Sistemler Projesi’nin 3 etaptan oluştuğunu ve ilk etap olan batıda Mezitli Belediyesi eski hizmet binası ile doğuda eski otogar arasını kapsayan toplam 13.4 kilometrelik yeraltı metro inşaatının temelinin atılacağını hatırlatan Başkan Seçer, söz konusu yeraltı metrosunun da 11 istasyondan oluşacağını ifade etti.

Metro’nun kent yaşamına çok önemli katkıları olacağını belirten Başkan Seçer, “Metro çok konforlu, çok süratli, çok ucuz bir toplu taşıma modeli, ama kente katacağı başka önemli değerler de var. Bir kere kentin 4 ilçesini merkezle birbirine bağlayacak. 4 merkez ilçede yaşayan farklı sosyo-ekonomik yapıda, farklı sosyo-kültürel yapıdaki insanlar da Metro aracılığıyla diğer bölgelere çok daha rahat ulaşma imkanı bulacak” diye konuştu.

“3 Ocak’ta saat 15’te Cumhuriyet Meydanı’ndayız”

 

3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan törene büyük bir katılım beklediklerini kaydeden Başkan Seçer, “Temel atma töreninde; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, oda, dernek ve sendika temsilcilerinin yanısıra vatandaşlarımızla birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşayacağız. Tüm halkımızla beraber 3 Ocak’ta saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Mersin Metrosu’nun temelini atacağız. Tüm hemşehrilerimi bu özel ve anlamlı günde birlikte olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

11170
Önceki Haber
11176
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.