MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN MOBİL MUTFAK TIRI İLÇELERDE

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN MOBİL MUTFAK TIRI İLÇELERDE

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN MOBİL MUTFAK TIRI İLÇELERDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi‘Mobil Mutfak Tırı’ ile Silifke’deki dar gelirli yurttaşlara 3 çeşit yemeği 3 TL’ye ulaştırıyor. Silifke’de bir hafta boyunca sürecek olan hizmetin ardından ‘Mobil Mutfak Tırı’; Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde de dar gelirli yurttaşlara birer haftalık sürelerle hizmet sunacak.

Hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan Durdu Sel, “Burada bir ekmek fiyatına 3 çeşit yemek alıyoruz. Çocuklarımıza yemek götüreceğiz. Bu yemeği evde bir kişilik 20 liradan aşağı yapamazsın” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu zor günlerde yurttaşlara en azami şekilde hizmet sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, dezavantajlı bölgelerdeki 30 noktada hizmet sunan Mahalle Mutfakları’nın yanı sıra “Mobil Mutfak Tırı” ile ilçelerdeki dar gelirli yurttaşlara da 3 çeşit yemeği 3 TL’ye ulaştırılmaya başladı.

Mobil Mutfak Tırı ilçeleri gezecek

Mobil Mutfak Tırı’nın ilk hizmet durağı Silifke oldu. Akşam 16.00-17.00 saatleri arasında verilen hizmet, bir hafta boyunca aynı saatlerde sürdürülecek. 3 çeşit yemeği 3 TL’ye vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların yüzünü paylaşımlarla güldürüyor.

Silifke Anıt Meydanı’nda 27 Aralık’a kadar devam edecek olan hizmet, 28 Aralık’ta Mut ilçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi önünde devam edecek. Ardından sırasıyla; 4 Ocak’ta Gülnar ilçesi Otogar içi, 11 Ocak’ta Aydıncık ilçesi Alan Mevkii, 18 Ocak’ta Bozyazı ilçesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi önü ve son olarak 25 Ocak’ta Anamur ilçesi Merkez Meydanı’nda dar gelirli yurttaşlara hizmet sunulacak.

Vatandaşlarımıza katkı sunmak bizi mutlu ediyor”

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, yürütülen çalışma hakkında şunları söyledi:

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 30 noktada hizmet verdiğimiz Mahalle Mutfaklarımızın yanında bir de Mobil Mutfak Tırımız’la birlikte uzak ilçelerimize gidiyoruz. Bunun için bir planlama yaptık. Şu an bulunduğumuz Silifke ilçemizden başlamak üzere birer hafta süreyle 3 TL’ye 3 çeşit yemeğimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Özellikle ekonomik açıdan zor günler yaşanan bu günlerde vatandaşlarımıza katkı sunmak bizi mutlu ediyor. Silifke ilçemizde de ilk gün olmasına rağmen yoğun ilgi gördü. Bu hizmetlerimizin yayılması ve daha da büyümesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterimMut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçemizde Ocak ayının sonuna kadar birer hafta süreyle bulunacağız.”

“Burada bir ekmek fiyatına 3 çeşit yemek alıyoruz”

Durdu Sel, çocuklarına yemek almaya geldiğini belirterek, “Burada bir ekmek fiyatına 3 çeşit yemek alıyoruz. Çocuklarımıza yemek götüreceğiz. Bu yemeği evde bir kişilik 20 liradan aşağı yapamazsın.  Şu anda 3 liraya yemek alıyoruz. Allah razı olsun Vahap Seçer Bey’den. Yeri geliyor insanlar et alıp yiyemiyor, fakir fukara bugün onun sayesinde yiyecek” dedi.

Hizmetten duyduğu memnuniyetini dile getiren öğrenci Sabiha Dinç, “Okulda bir döner bir ayrana 20 TL veriyoruz. 3 TL’ye 3 çeşit yemek aldım. Öğlenleri de gelsin. Harçlığımız gidiyor çok fazla” diye konuştu.

Vatandaşlardan Züleyha Ersoy ise “Çok zor günler geçiriyoruz. Sadece Mersin değil, Akdeniz değil, tüm Türkiye, tüm dünya; hepimiz zor zamanlardayız. Bu zor zamanları elbet atlatacağız. İnşallah toparlanacağız ülke olarak. Çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerden memnunuz” ifadelerine yer verdi.

11066
Önceki Haber
11073
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.