MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN FİLOSUNA KATILACAK 56 ORTA BOY OTOBÜS İÇİN İMZALAR ATILDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN FİLOSUNA KATILACAK 56 ORTA BOY OTOBÜS İÇİN İMZALAR ATILDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN FİLOSUNA KATILACAK 56 ORTA BOY OTOBÜS İÇİN İMZALAR ATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosunu gençleştirmek için alımını yapacağı 56 orta boy otobüsün ihale süreci tamamlanarak, en uygun teklifi veren Karsan ile imzalar atıldı. 30’u Tarsus merkez, 26’sı ise diğer ilçelerde hizmete sunulacak olan otobüsler, 2022 yılının Nisan ayında teslim edilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosunu genişletmek ve kullanım ömrü dolan araçları yenilemek adına alımını gerçekleştireceği 56 adet orta boy otobüsün ihale süreci tamamlandı.

56 adet orta boy otobüs 2022 yılı Nisan ayında gelecek

Mersin’de konforlu bir ulaşım için toplu taşıma filosuna yeni araçlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 56 adet orta boy otobüs için geçtiğimiz günlerde ihale gerçekleştirmişti. Tamamlanan ihale sürecinin ardından en uygun teklifi veren firma olan Karsan’la imzalar atıldı.

Karsan Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Karsan İşletme Müdürü Ali Adem Metin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu’nun alım için imzalarını attığı otobüsler, 2022 yılının Nisan ayında teslim edilecek.

Vatandaşlar konforlu otobüslerle seyahat edecek

30’u Tarsus merkez, 26’sı diğer ilçelerde hizmete sunulacak olan otobüsler sayesinde vatandaşlar yeni, konforlu ve modern araçlarla güvenli bir şekilde seyahat edecek. 8-9 metre bandında özelliğe sahip orta boy otobüsler, kırsal mahallelerin dar ve keskin dönüşlü yollarında da rahat ve güvenli seyahat imkanı verecek. Eski araçlara nazaran yaklaşık %50 oranında yakıt tasarrufu sağlayacak olan yeni otobüsler sayesinde çevreye salınan karbondioksit ve karbonmonoksit oranı azalacak.

Kullanım ömrü dolan otobüsleri yenilmek için çalışmalarını sürdürecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilerleyen süreçte 100 araç alımı daha planlıyor.

10226
Önceki Haber
10232
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.