MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI

MERSIN BUYUKSEHIR PERSONELINE YANGIN TATBIKATI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI

“TEDBİR HAYAT KURTARIR”

ALİ TEMİZ: “TOPLUMUMUZUN AFETLERE KARŞI BİLİNÇLENMESİ LAZIM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Yangın eğitimi ve yangın söndürme tatbikatı” yapıldı. Tatbikat kapsamında personellere yangın söndürme, kurtarma, tahliye ve ilk yardım konularında eğitim verildi. Yakın zamanda İzmir depreminde yaşanan acı kayıplara da dikkat çekilen eğitimde, ilk yardım ve tedbir konularına vurgu yapıldı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de yaşanan acı kayıpların ardından önlemlerin hayati değerine dikkat çekmek amacıyla personellere yönelik bilgilendirme çalışmalarını hızlandırdı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeline Makine İkmal Sahası’nda yangın tatbikatı ve eğitimi verildi.

 “Yangın tüplerinin nasıl kullanıldığını bilmek gerek”

İtfaiye ekipleri tarafından personellere uygulamalı olarak verilen eğitimin ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Müdahale ve Koordinasyon Şube Müdür Vekili Ali Temiz, tatbikatın amacına ilişkin bilgi verdi. Tatbikatın temel amacının tehlikenin yaşandığı alanda, alarm çaldığı andan itibaren bina içerisindeki görevlilerin acilen bulundukları alanı terk edip toplanma bölgesine gitmelerini sağlamaya yönelik olduğunu kaydeden Temiz, şunları söyledi:

“Depremde, yangında, selde bulunduğumuz alanı terk edip tehlike boyutunun dışına çıkılmalı. Toplumumuzun yangınla, doğal afetlerle mücadele konusunda bilinçlenmesi lazım. Bütün tuzak ve tehlikeler bilinmeli. Evlerinde, işyerlerinde, araçlarında almaları gereken önlemleri bilmeliler. Yangınla mücadelede yangın söndürme tüpü, alarm, yangın merdivenleri ve yangın dolaplarının ne işe yaradığını, yangın tüplerinin nasıl kullanıldığını bilmeleri gerekiyor. Doğal afetlerde toplumumuzun bilgisi çok eksik. Verdiğim tüm eğitimlerde şunu söylüyorum: ‘Ne olursunuz, okuyalım, öğrenelim.’ Deprem öncesinde, deprem anı ve sonrasında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini çok iyi bilmemiz lazım.”

“İzmir halkına özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum”

İzmir depreminde göçük altında kalan vatandaşlara el uzatmak için Mersin’den yola çıkan 15 kişilik arama kurtarma ekibi içerisinde yer alan İtfaiye Ekip Amiri Levent Derya da İzmir halkına özverilerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Derya,

“İzmir’de yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bir daha böylesi afetlerin yaşanmamasını umut ediyoruz. Tüm İzmir halkına da özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Arama kurtarma ekibinin içerisindeydim ben. İzmir halkı yardım ve dayanışma konusunda mükemmel bir misyon üstlendi. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum”

ifadelerini kullandı.

1520
Önceki Haber
1529
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.