MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

BAHADIR KIVRAK “SAÇIM SAÇIN OLSUN” KAMPANYASINA DESTEK OLDU

“SAÇIM SAÇIN OLSUN” DEDİ, KANSER SAVAŞÇILARINA DESTEK VERDİ

BAHADIR’IN SAÇLARI KANSER SAVAŞÇILARINA MORAL OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Bahadır Kıvrak, bir fedakarlık örneği gösterdi ve 2 yıldır uzattığı saçlarını Kansersiz Yaşam Derneği’ne bağışladı. Annesinin kemoterapi tedavisi gördüğü dönemde hastanede tanıştığı lösemi hastası Seda’nın hikayesinden etkilenen ve saçlarını saçı olmayanlara umut olsun diye uzatmaya karar veren Bahadır, “Saçım Saçın Olsun” diyerek herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.

MERSİN

Kansersiz Yaşam Derneği’nin kanser hastalarının tedavi sırasında yaşadığı psikolojik tahribatı azaltmak amacıyla başlattığı Saçım Saçın Olsun kampanyasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Bahadır Kıvrak’tan önemli bir destek geldi. Bahadır Kıvrak, saçı olmayanlara umut olsun diye 2 yıldır uzattığı saçlarını kampanyaya bağışladı.

Bahadır’ın saç uzatma hikayesi minik Seda ile başladı

Kıvrak, annesinin iltihaplı romatizma olarak bilinen Romatoid Artrit hastalığıyla mücadelesi sırasında kemoterapi gördüğü hastanede down sendromlu lösemi hastası Seda ile tanıştı. Saçları tedavi sırasında tamamen dökülen Seda’nın kendisinden saç istemesiyle başlayan hikaye, küçük savaşçının zamansız vedasıyla yarım kaldı. O dönemde sosyal medya hesaplarında kampanyaya rastlayan ve takip eden Bahadır, Büyükşehir’in de desteğini alarak 2 yıl boyunca büyük bir özenle saçlarını uzattı.

“Ne yapabilirim diye düşündüm ve saçlarımı uzatmaya başladım”

33 yaşındaki kampanya gönüllüsü Bahadır Kıvrak, “Kanser Savaşçıları Derneği’ni iki yıldır sosyal medyadan ve diğer hesaplarından takip ediyordum. Orada Saçım Saçın Olsun projesine denk geldim. Ben ne yapabilirim diye düşündüm ve saçlarımı uzatmaya başladım. İki yıldır uzattığım saçları da bugün bağışlıyorum” dedi.

Bahadır, yaptığı bağışla kanser savaşçılarına destek olacağını bilmenin sevinciyle, “Bu saç bir kanser savaşçısına umut olacak. ‘Saçım saçın olsun’ diyorum ve bu bağışa herkesi bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bu davranış daha fazla insanın saç bağışçısı olmasını sağlayacak”

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Bahadır’ın isteğine duydukları ilk günden beri destek olduklarını belirterek, “Bilindiği gibi kanser hastalarının tedavi sürecinde yaşadıkları ilk göze çarpan değişim çoğunlukla saç dökülmesi. Bu durumun da onları olumsuz yönde etkilediğini, tedavi sürecinde de morallerinin yüksek olması gerektiğini biliyoruz. Bahadır arkadaşımızın başlattığı bu davranış kanser hastalarının verdikleri mücadelede onlara destek olacak. Daha fazla insanın saç bağışçısı olmasını sağlayarak kanser hastalarının her zaman yanında olduğumuzu bilmeleri için ‘Saçım saçın olsun’ kampanyasına Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destek veriyoruz” diye konuştu.

1612
Önceki Haber
1616
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.