HALK SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ ÇOPURLU MAHALLESİ’YLE SÜRDÜ

HALK SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ ÇOPURLU MAHALLESİ’YLE SÜRDÜ

HALK SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ ÇOPURLU MAHALLESİ’YLE SÜRDÜ

Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarların talebi üzerine başlattığı ‘Halk Sağlığı Eğitimleri’ Toroslar ilçesinin Çopurlu Mahallesi’nde devam etti. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği eğitimde, temel ilk yardım bilgilerinin yanı sıra kazalara müdahalelerde doğru bilinen yanlışlar anlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda hayata geçirdiği ‘Halk Sağlığı Eğitimleri’ projesinin ikincisi Toroslar ilçesinin Çopurlu Mahallesi’nde yapıldı.

Temel ilk yardım bilgileri anlatıldı

Çopurlu Mahallesi sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği eğitim programında; temel ilk yardım bilgilerinin yanı sıra kanama, yanık, yaralanma ve zehirlenmelerde ilk yardım konuları anlatıldı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli İlk Yardım Eğitmeni ve Ambulans Koordinatörü Kürşat Gökteke tarafından verilen eğitimde kazalara müdahale konusunda doğru bilinen yanlışlara da değinildi.

“Halkımızı sağlık konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Bahar Gülcay Çat Bakır, eğitimlerin başlama noktasını anlatarak, “Eğitimlerimize merkez ilçelerde, Tarsus’un mahallelerini de kapsayacak şekilde devam etmeyi planlıyoruz. Eğitimlerimizden sonra tansiyon ve şeker ölçümlerimizi yapıyoruz. Halkımızı sağlık konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Büyükşehir Belediyemizin yaptığı güzel projelerden biri daha”

Halk Sağlığı Eğitimleri için “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı güzel projelerden biri daha” diyen Toroslar İlçesi Çopurlu Mahalle Muhtarı Canan Mor, “Biz talep ettik, sağ olsun belediyemiz, Vahap Başkanımız mahallemize güzel bir hizmet daha gönderdi. Halk Sağlığı Günleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri bazı ilk yardım bilgileri verdiler. Bu konuda mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Mahallem güzel bilgiler aldı, ben de dahil” diye konuştu.

10336
Önceki Haber
10342
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.