Filenin Sultanları’nın başarısı, voleybola ilgiyi arttırdı
Doğru haberin adresi.
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı kazanmasının peşi sıra yurdun ciharıyek birlikte voleybol kurslarına talepler de değme güzeşte güneş artıyor.
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nı kazanarak ehemmiyetli birlikte zafere imza attı. Uluslararası arenada elde edilmiş bu başarı, voleybola ilgiyi de arttırdı. Aileler ise çocuklarını kurslara yazdırabilmek düşüncesince adeta sıraya girdi. Öyle ki Ankara’da 2014 senesinde kurulan Eryaman Gençlik Spor Kulübü Genel Koordinatörü Hülya Düz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) icra ettiği açıklamada, telefonlarının susmadığını ve madun yapıya eşya yaptıran evlatların yaşlarının 4’e düştüğünü belirtti.
Eryaman Gençlik Spor Kulübü’nde çalıştırıcı kendisine fariza işleyen Aleyna Düz, kendisinin orta kızlar ve canlı kızlar kategorisinde sporcuları eğittiğini söyledi. Aylık ve salname idman planları hazırladıklarını laflarına ekleyen Düz, dar kurda de günce programlar dahilinde çalışıldığını kaydederek, “Önce evlatları ısıtmayla başlatıyoruz. Kondisyon dediğimiz güç ve çabukluk geliştirici antrenmanlar yapıyoruz. Sonrasında ferde antrenmanlarına geçiyoruz. Hücum, polis ve servis çalışıyoruz” dedi.
Voleybolun birtakımı kollar düşüncesince hayatlarındaki birlikte numara yeğleme bulunduğunu dile getiren Aleyna Düz, ıvır zıvır yaşlarındaki evlatların voleybol yapmasının sağlıklarına da yarar sağlayacağını dile getirerek, “Sadece meraklı manada değil, acemi manada da yapsalar, ruh bilimsel ve fiziki manada akranlarıyla vürut dair nice faydası var. Sporun değme bölgesini destekliyorum fakat voleybolun kız evlatları düşüncesince şimdi akıllıca bulunduğunu düşünüyorum. Burada akranları ve yaşıtlarıyla şimdi aşırı emek vermek fırsatı buluyorlar” sanarak konuştu.
Serkan Ekiciler: “Çocuklar şimdi içtimai oluyorlar”
Kızının 6 yaşından itibaren voleybol kursuna gittiğini kail ata Serkan Ekiciler ise bahtiyar bulunduğunu aktararak, “Spor yapması esenlik açısından aşırı faydalı. Çocuklar şimdi içtimai oluyorlar. Asosyallikten çıkıyorlar. Günümüz rahatsızlıkları elektronik beyin ve tablet olsun, bu akımları az buçuk şimdi bırakma ediyor çocuklar, spora yöneldiği için. Çocukların özgüvenleri adına mevrut olmakta bu sayede” ifadelerini kullandı.
Hülya Düz: “2019 doğumludan 2004 doğumluya denli talepler gelmeye başladı”
Eryaman Gençlik Spor Kulübü’nün Genel Koordinatörü Hülya Düz ise voleybola alakanın Filenin Sultanları’nın şampiyonluğuyla arttığını belirtti. Ellerinden geldikçe toy Filenin Sultanları’nı yetiştirmeye himmet ettiklerini kaydeden Hülya Düz, 16 parça madun bina ekibi oluşturduklarına dikkati çekerek, “Talep o denli arttı ki 2019 doğumludan, 2004 doğumluya denli talepler gelmeye başladı. ‘Biz de voleybol dingildemek istiyoruz ve voleybolcu kazanmak istiyoruz’. Ama elbette fidan yaşken eğiliyor. Ne denli ıvır zıvır yaşta başlarlarsa şayet bizim düşüncesince de o denli iyi oluyor” cümlelerine arazi verdi.
Ailelerin götürümlü olması icap ettiğini vurgulayan Düz, emeklemeden koşulmayacağına ayraç ederek, “Bazı kollar yıllarca öğrenirken birtakımı kollar düşüncesince yıllarca boğuşmak gerekiyor. Sabırlı oldukları takdirde evlatlarının birlikte bölgelere geleceklerini görecekler. Aynı okuldaki pedagoji bilimi gibidir. Bazı kollar okumayı doğrudan çözerken birtakımı kollar birlikte senede öyle öğrenir. Voleybolda da ayrımsız boyut geçerli. Parmak pası ve smacı öğrenmeden karşılaşma dingildemek istiyorlar” biçiminde konuştu.
“Avrupa şampiyonasından sonraları telefonlarımız banko on paralık susmadı”
Avrupa şampiyonluğundan sonraları kayıtların ufak gözyaşı gruplarında aşırı birlikte tomar arttığına özen çekici Düz, “Veli buraya gelerek; ‘Çocuğum voleybolcu olsun istiyorum’ diyor. Biz de elimizden geldiğince antrenmanları yaptırıyoruz. Boy, hikmet ve hile zekası aşırı önemli. 2019 doğumludan tutun, 2003 tevellütlü öğrencilere denli voleybolu soranlar var. Avrupa şampiyonasından sonraları telefonlarımız banko on paralık susmadı” sanarak konuştu.
Eryaman Gençlik Spor Kulübü’nde değişik ekip ve altyapılarda 600’e yaklaşan avrat voleybolcu oynuyor.
Bu habere yorum yap...