Çamlıyayla’da İttifak’ın Adayı İsmail Tepebağlı
Mersin’de Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki olası ittifak için bomba kulis haberleri gelmeye devam ediyor.
Kulislerde konuşulanlara göre Ak Parti ve MHP Mersin’de ittifak için anlaştı. İddiaya göre 6 ilçe Ak parti’de 7 İlçe ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde kalacak. Kesin olarak iddia edilen ilçelerin başında, Çamlıyayla, Tarsus, Anamur, Mut, Erdemli ve Toroslar ilçeleri geliyor.
Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den tekrar aday gösterilen mevcut belediye başkanı İsmail Tepebağlı Çamlıyayla’da ittifakın kesin adayı olarak öne çıkıyor.
7 Bine yakın seçmeni olan Çamlıyayla İlçesi, merkezlere olan etkisi nedeniyle stratejik bir öneme sahip. Bir önceki seçimlerde köylerin büyük desteğini alan mevcut başkan İsmail Tepebağlı realist yaklaşımıyla tabanının oylarını koruyor.
Olası MHP – Ak Parti ittifakının en güçlü rakibi ise İYİ Parti’nin muhtemel adayı Mehmet Fatih Sofu.
Öte yandan ittifak adaylarının kısa bir zaman sonra açıklanacağı kulislerle konuşulan konuların başında geliyor.
Bu habere yorum yap...