BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN EN ÖZEL AŞÇILARINI YETİŞTİRİYOR

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN EN ÖZEL AŞÇILARINI YETİŞTİRİYOR

BUYUKSEHIR, MERSIN’IN EN OZEL ASCILARINI YETISTIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN EN ÖZEL AŞÇILARINI YETİŞTİRİYOR

 

ÖZEL AŞÇILAR MAHARETLERİNİ SERGİLİYOR

 

MERSİN’İN ÖZEL AŞÇILARI İDDİALI: MASTERCHEF’E HAZIRLANIYORUZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelsiz bir kent amacıyla hayata geçirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Talep üzerine faaliyete giren Engelsiz Mutfak Atölyesi’nde, her gün 8 özel gereksinimli birey, günün menüsünü hazırlamak üzere öğretici şefleri eşliğinde tüm becerilerini ortaya döküyor. Atölyenin 3’üncü gününde, günün menüsü Cupcake ve yayla çorbası için önlüklerini giyip aşçı şapkalarını takan özel aşçılar, nefis bir servis hazırladılar.

Gerboğa: “Mersin’e özel aşçılar yetiştiriyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, hayata geçirilen faaliyet hakkında, “Engelsiz Mutfak Atölyesi’nde özel aşçılarımızı ağırlıyoruz. Yeni başlayan bir hizmetimiz. Burada özel bireylerimizin hem sosyal beceri kazanmalarını, hem de kendi başlarına kaldıkları zaman kendi yiyeceklerini hazırlayabilecekleri bir atölye oluşturduk. Çok eğlenceli geçiyor, çok da talep var. Öğrencilerimiz burada, şef aşçımız eşliğinde yemek yapmayı öğreniyorlar. Mersin’e özel aşçılar yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Gürbüz: “Burada aldığım keyfi hiçbir yerde almadım”

Özel aşçılara usta öğreticilik yapan ve her gün 8’er kişiden oluşan gruplarla yemek yapmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Durdu Gürbüz, “El becerileri hızla gelişiyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Özel çocuklarımızın ne kadar yetenekli olduklarını görüyorum. Her gün farklı bir yeteneklerini keşfediyorum. Farklı menüler çıkartıyoruz. Yıllardır çok aşçı yetiştirdim. Ama burada aldığım keyfi hiçbir yerde almadım” dedi.

Büyükşehir’in mutfağında yetişen özel aşçılar iddialı

Özel aşçılar da atölyedeki memnuniyetlerini, tatlı sözlerle dile getirdi. Hatta yeteneklerini sergileyip MasterChef’e katılmak istediğini söyleyen iddialı aşçılar da oldu.

Bu aşçılardan Selçuk Yağmur, “Bugünkü menümüz yayla çorbası ve cupcake. Gördüğünüz şekilde yoğurdumuzu çırpıyoruz. Arkadaşlarımız pirincimizi karıştırıyor ocakta. Burada olmaktan çok mutluyum. Hocamızı da çok seviyorum. İddialıyım, MasterChef’e katılmak istiyorum” ifadelerini kullanırken, özel aşçılardan Pınar Sosa, “Kek yapıyoruz, mutluyum. Burayı çok seviyorum” dedi. Gizem Kaçaman ise duygularını, “Bugünkü menü; yayla çorbası ve cupcake. Çok mutluyum. Arkadaşlarımı da çok seviyorum” diye belirtti.

13773
Önceki Haber
13779
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.