Başkan Ergün’den Salihli’ye doğal kaynak suyu müjdesi

Başkan Ergün’den Salihli’ye doğal kaynak suyu müjdesi

Doğru haberin adresi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli kaymakamlık merkezine su maruz Bahçecik doğal kaynak suyunun verimini çoğaltmak düşüncesince derin meşguliyet verdikleri projede ortalık çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Başkan Ergün, bu emek hasretmek sebebiyle Salihli’ye verimi erdemli ve dünkü akıtma hatlarından elan dimdik su vereceklerini belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ilkgüz kocaoğlan düzgülü toplantısında MASKİ içerisinde yapacakları projelerden de bahsetti. Başkan Ergün, Bahçecik’ten mevcutta kaymakamlık merkezine su verildiğini fakat sırtçı hatların ve üleştirme sistemlerinin konuşu ömrünü tamamladığını tabir etti. Salihli merkeze elan doğurgan ve elan dimdik su yansıtmak düşüncesince tahminî 6 senedir şişman ortak inceden inceye dünkü ortak plan hazırladıklarını tabir fail Başkan Ergün, projenin ortalık çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Başkan Ergün şunları söyledi:

“MASKİ Genel Müdürlüğü tarafında ise en önce Salihli ilçemize vereceğimiz müjde ile başlayalım. Salihli kaymakamlık merkezimize Bahçecik doğal kaynak suyunu okunabilen ve elan çok hasretmek düşüncesince arkadaşlarımız ortalık çalışmalarını hayırlısıyla tamamladı. 2018 yılından buyana kısaca 6 senedir arkadaşlarımız bu plan üstünde çalışıyorlardı. Nihayetinde 2021 senesinde 5 nüsha kaynağın tahsisi idaremize yapıldı. Bölgede su miktarının dolgunca olması ve gitgide yapılabilecek ek kaynak tahsis başvurularını da adisyona katarak tahminî 7 kilometrelik akıtma hattını saniyede 250 litre su taşıyacak halde yapacağız. Bu alanda 1980’li senelerden kalma 3 pare içmece suyu akıtma hattı var. Gerek hatlarda yaşanmış olan arızalar gerekse de hatların eskimesi dolayısıyla bundan böyle değişmesi gerekiyordu. Kaptajların bulunduğu alana 500 metreküplük alma kaynağı ile emektar servis deposunun konuşu ömrünü tamamlaması dolayısıyla blucin adına en akıllıca alana 1000 metreküplük servis kaynağı mensur edeceğiz. Kısaca özetlemeye çalıştığım ve aşağılık fevk 6 senedir çalıştığımız bu plan ile doğal kaynak suyunu hemşerilerimizin evlerine ulaştıracağız. Şimdiden Salihli’mize hayır olsun.”

Asfaltta dünkü amaç 850 kilometre

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde hesaplı asfalt emek harcamaları karşı da divan üyelerine bilgiler verdi. Asfalt emek harcamaları karşı divan üyelerine ve Manisalılara bilgiler sağlayan Başkan Ergün, “Haziran ayının ikinci yarısında başlattığımız asfalt sezonu kapsamında bu sene ki maksadımız 750 kilometreydi. Bugün itibarı ile 705 kilometreyi geçtik. Bu kapsamda hedefimizi de 100 kilometre elan arttırarak 850 kilometreye yükselttik. İnşallah iklim koşulları akıllıca bulunduğu takdirde inşallah bu amacı de geçeriz. Hemşerilerimize elan sakıncasız ve konforlu yöntemler arz etmek düşüncesince elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

24044
Önceki Haber
24048
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.