AFAD’dan Libya düşüncesince 4 bin ton yardım malzemesi

AFAD’dan Libya düşüncesince 4 bin ton yardım malzemesi

Doğru haberin adresi.

Sel felaketinin yaşandığı ve binlerce bireyin yaşamını kaybetmiş bulunduğu Libya’ya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kabilinden 4 bin ton yardım malzemesi toplandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin dü askeri gemiyle 550 personel ve tahminî 4 bin ton yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi.

Orta Akdeniz’de can alıcı bulunan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde su taşkını felaketine bozukluk ergin ve meydana mevrut felakette sonuç açıklamaya layıkıyla 6 bin kişiyi çok bireyin yaşamını kaybettiği, binlerce bireyin de zayi bulunduğu bildirilmişti. Büyük yıkımın meydana geldiği sıkıntı düşüncesince geçmiş desteğe koşan ülkelerden bulunan Türkiye, alana yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, su taşkını felaketinin yaşandığı Libya’ya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin dü askeri gemiyle 550 personel ve tahminî 4 bin ton yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi. Memiş, İzmir Alsancak Limanı’ndan Libya’ya gidecek gemilerin hareketinden evvela gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Libya’daki su taşkını felaketinin arkası sıra AFAD yerine kontrol istirdat ve insanca yardım organizasyonlarını planlayıp yürütme etmeye başladıklarını söyledi.

Libya’ya geçmiş geçiş fail iklim Türkiye

Milli Savunma Bakanlığına ilgilendiren uçaklarla Libya’ya geçmiş geçiş fail ülkenin Türkiye bulunduğunu tamlayan Memiş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çalışanı yerine biz AFAD ve başka ekiplerimizle bu arada geçmiş tığ oraya geçiş ettik ve hala hâlâ orada bu şişman acıyı, şişman felaketi canlı bireylere yardım eli uzatan en çelimli iklim Türkiye, en çelimli halde dayanaklık etmek verici tığ Türk milletiyiz.” dedi.

Arama istirdat faaliyetleri sürüyor

Ekiplerin halen kontrol istirdat faaliyetlerine bitmeme ettiğini hatırlatan Memiş, “Ümit ederiz ki sağlıklı yerine bireylere ulaşalım ve onları kurtaralım, yaşamda tutalım. Eğer değilse yakınlarını yitirmiş insanoğlu düşüncesince de cenazelere ulaşalım diyerek şişman müşterek efor sarfiyat ediyoruz. Ayrıca orada yaşayan, sağlıklı kurtulan, bu afetten müşterek halde sağlıklı kurtulan kişilerin da günce yaşamlarını bitmeme ettirmeleri düşüncesince müstelzim katkısı da hazırlamaya çalışıyoruz. Bugün Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin dü askeri gemimizle 550 personel, 42 araç, 8 bot, 2 bin 250 çadır, 22 bin battaniye, 1750 besin kolisi, 240 bin litre su, doğrusu toplamda tahminî 4 bin ton yardım malzemesiyle bu arada yola çıkıyoruz. Bizler Türk milleti ve Türk devleti olarak, 6 Şubat deneyimiyle umarız ki en çelimsiz müddette Libya’da canlı insanların, Libyalı kardeşlerimizin acısına kuma oluruz.” laflarına arazi verdi.

24354
Önceki Haber
24358
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.