ZABITA’DAN ÇAMLIYAYLA’DA Kİ KASAPLARA DENETİM

ZABITA’DAN ÇAMLIYAYLA’DA Kİ KASAPLARA DENETİM

ZABITA’DAN ÇAMLIYAYLA’DA Kİ KASAPLARA DENETİM

Bölgede yayla turizmi açısından önemli yere sahip olan Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunan kasaplar denetlendi. Büyükşehir zabıta ve veteriner ekipleri, İlçe Tarım ve İlçe Belediyesi zabıtası tarafından ortaklaşa yapılan incelemede tüm kasaplar tek tek denetlendi.

Mersin bölgesinin yayla turizmi açısından önemli merkezlerinden biri olan Çamlıyayla ilçesinde bulunan kasaplar denetlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarsus Şube Müdürlüğü Zabıta Denetim Ekibi personeli, Büyükşehir Belediyesi Çamlıyayla Mezbahanesi Veteriner Hekimi, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi ve Çamlıyayla Belediyesi Zabıtası’ndan personelinde bulunduğu ekip, ilçede faaliyet gösteren tüm kasap esnaflarını denetledi.

Yaz aylarında nüfusunun artmasının yanı sıra özellikle kış aylarında da günübirlikçi ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Çamlıyayla’da bulunan kasaplara yapılan denetimler esnasında kesilen küçük ve büyükbaş hayvanların mezbaha da kesilip-kesilmedikleri, dolapların temizliği, sakatat ve etlerin ayrı ayrı tutulması konularına dikkat edildi.

Ayrıca pandemi nedeniyle uygulanan hijyen ve diğer temizlik konuları da detaylı şekilde incelendi. Tüm kasapları tek tek uyaran denetim ekibi, sağlıklı ve hijyen ürünler satılması konusunda azami özen gösterilmesini istediler.

Denetim ekibi, işyerlerinin ruhsat ve diğer yasal evraklarını da kontrol ettiler. Denetimler esnasında her hangi bir cezai işlem uygulanmadı.

2317
Önceki Haber
2323
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.