YÖRÜKLERE GÖÇ AZIĞI DAĞITILDI

YÖRÜKLERE GÖÇ AZIĞI DAĞITILDI

YÖRÜKLERE GÖÇ AZIĞI DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yaylalara göç etmeye hazırlanan Yörük aşiretlerine göç uğurlamasında bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın, Taşeli Yörükleri Derneği ve Yörük Türkmen Vakfı Mersin Şubesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, yaylalara göç etme hazırlığı içerisinde olan Yörük aşiretlerine geleneksel göç azığı desteğinde bulunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Yörüklere göç azığını teslim eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım “Ülkemizin ve yöremizin önemli kültür ögelerinden biri olan Yörüklerimiz, şu anda yaylalara göç hazırlığındalar. Biz de onlara geleneksel göç azığı getirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kültürü devam ettiren Yörüklerimizle gerek göç öncesi, gerek göç anında ve gerekse de göç sonrası birlikteyiz” dedi.

Taşeli Yörükleri Derneği ve Yörük Türkmen Vakfı Başkan Yardımcısı Şerife Arıcı Yıldız, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yörüklerimizi unutmadı ve göç yoluna çıkma hazırlığında olan Yörüklerimize geleneksel göç azığını ulaştırdı. Yaşanan pandemi süreci, toplumun büyük kısmını etkilediği gibi meşakkatli bir hayatları olan Yörüklerimizi de etkiledi. Verdiği desteklerle bu sıkıntıyı en aza indiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e tüm Yörükler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yörük Türkmen Vakfı ve Taşeli Yörükleri Derneği Başkan Yardımcısı Arslanköy Mera Başkanı Hasan Dudaklı, “Göç zamanı bizleri unutmayarak, bizim için çok büyük anlamı olan göç azıklarını gönderen Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi yayladaki yolların bakımının yapılacağı sözünü de verdi. Bizi daima hatırlaması ve yanımızda olması çok sevindirici. Bu yıl kendisini de yaylamıza davet ediyoruz ve aramızda görmek istediğimizi de belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Yörüklere göç azığı dağıtımında Tırtar Mera Başkanı Davut Keser, Toros Mera Başkanı Osman Dudaklı, Değnek Mera Başkanı Mehmet Kaya ve Sadiye Mera Başkanı Mutlu Özdemir ile aileleri de ziyaret edildi ve Yörükler için hazırlanan yolluklar teslim edildi. Çocuklara ise Kadın ve Çocuk Hizmetleri Dairesi’nin hazırladığı kitaplar hediye edildi.

7266
Önceki Haber
7272
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.