ULU ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

ULU ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

ULU ONDER ATATURK SEVDIGI SARKILARLA ANILDI

ULU ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

BÜYÜKŞEHİR, 10 KASIM’A ÖZEL KONSER DÜZENLEDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümüne özel bir konser düzenledi. Pandemiden dolayı dinleyicisiz gerçekleştirilen konser, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Konserde Atatürk’ün sevdiği 12 şarkı seslendirildi.

ULU ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

ULU ÖNDER ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Kongre ve Sergi Sarayı’nda özel bir konser düzenlendi. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korosundan oluşan 22 kişilik ekip, programda sahne aldı. Sahnenin şefliğini İlker Bozkurt üstlendi. Pandemiden dolayı dinleyicisiz gerçekleştirilen konser, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konserde, program sonuna dek Atatürk’e ait fotoğrafların yer aldığı bir gösterim yapıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu etkinlikte yine Atatürk’ün çok sevdiği Zeybek oyununu sergiledi.

Anma etkinliğinde Atatürk’ün en sevdiği şarkılar arasında yer alan “Bülbülüm Altın Kafeste”“Alın Verin Bağlamamı”“Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme”“Çalın Davulları”“Bir Fırtına Tuttu Bizi”“Feraye”“Alişimin Kaşları Kare”“Yanık Ömer”“Mihrali Bey”, “Kırmızı Gülün Alı Var”“Dağlar Dağlar” ile “Vardar Ovası” seslendirildi.

1471
Önceki Haber
1479
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.