TARSUS’TA CADDELER BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YENİLENİYOR

TARSUS’TA CADDELER BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YENİLENİYOR

TARSUS’TA CADDELER BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YENİLENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’taki Adile Hala Caddesi’nde zemin yenileme ve kaldırım düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Böylece, caddenin yıllardır süren asfalt sorunu çözüldü. Tarsus kent merkezinde ana arter konumundaki Adile Hala Caddesi’nde bulunan ve oldukça yıpranan kilitli parke taşlarını söken ekipler, yolun altyapı eksiklerini giderip, yol kotunu revize ederek birinci sınıf sıcak asfaltla kapladı. Caddenin her iki tarafındaki kaldırımlar da sökülerek, yayaların ve özellikle engelli bireylerin rahat geçiş yapabileceği şekilde yeniden yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda ve ovada bağlı mahalle yollarında yaptığı bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra kent merkezlerinde de kavşak düzenleme ve cadde yenileme faaliyetlerine devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus kent merkezinde 4 ayrı noktada düzenleme faaliyeti yerine getiriliyor.

Adile Hala Caddesi tamamen yenilendi

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kentin farklı noktalarında eş zamanlı sürdürdüğü kaldırım, refüj, kavşak düzenleme ve asfalt çalışmaları ile yollar daha konforlu hale geliyor. Bu kapsamda Tarsus’ta oldukça yoğun şekilde kullanılan ve zemini oldukça kötü durumda olan Adile Hala Caddesi üzerinde Büyükşehir tarafından zemin yenileme ve kaldırım düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Caddenin yıllardır süren asfalt sorunu sona erdi.

Tarsus kent merkezinde yer alan Duatepe Mahallesi ve Gözlükule Mahallesi’nin ortasından geçen ve İsmet Paşa Bulvarı ile Sait Polat Bulvarı’nı bağlayan ana arter konumundaki Adile Hala Caddesi’nde oldukça yıpranan kilitli parke taşlarını söken Büyükşehir ekipleri, yolun altyapı eksiklerini giderip, yol kotunu revize ederek birinci sınıf sıcak asfaltla kapladı. Çalışmalar kapsamında caddenin her iki tarafındaki kaldırımlar da sökülerek, yayaların ve özellikle özel gereksinimli bireylerin rahat geçiş yapabileceği şekilde yeniden yapıldı. Çalışmaların tamamlandığı yol trafiğe açıldı.

Kaldırımlar hızla onarılıyor, yenileniyor

Büyükşehir ekipleri, Altaylılar Mahallesi’nde kaldırım bulunmayan 02110, 0290 ve 02125 sokaklarda erişilebilir standartlara uygun şekilde inşa ettiği kaldırım çalışmasını tamamlarken, Mithatpaşa Mahallesi Tataristan Caddesi ve Anıt Mahallesi Zafer Caddesi’nde de standartlara uygun olmayan kaldırımları yeniliyor. Bu caddelerde de altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfaltla kaplama gerçekleştirilecek. Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı üzerinde de eksik olan kaldırımlar tamamlanıyor.

Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Adile Hala Caddesi’nin oldukça yoğun şekilde kullanıldığını belirterek, “Duatepe Mahallesi ile Gözlükule Mahallesi’ni ayıran Adile Hala Caddesi’ndeyiz. Burada tabiri caizse yeniden bir yapılanmaya gittik. Altyapısıyla, kaldırımıyla, engelli bireylere uygun kaldırımıyla sıfırdan bir asfalt dökümü de gerçekleştirdik. Duatepe Mahallesi’ne ve Gözlükule Mahallesi sakinlerine hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum. Biz imkanlarımızı sonuna kadar kullanmakta gayret içerisindeyiz. Umut ediyorum ki vatandaşlarımız yapılan bu hizmetlerden memnunlardır” dedi.

 

Yıllar sonra gelen hizmet mutlu etti

Adile Hala Caddesi’ne 30 yıl aradan sonra asfalt döküldüğüne dikkat çeken Duatepe Mahallesi Muhtarı Kemal Arslan, “Asfalt yapıldı, kaldırımlar yenilendi. Mahallemiz daha önce böyle bir hizmet görmemişti. Allah razı olsun. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’na vermiş olduğu hizmetten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Mahalle esnafından Emrah Bozan da çalışmalardan memnuniyetini dile getirerek, “Yolumuz kötüydü, şimdi çok iyi Allah razı olsun” dedi. Mahalle sakinlerinden Zeki Bodursoy da “Mahallece çok mutluyuz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

3276
Önceki Haber
3286
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.