Şenol Güneş Şu an istenilen seviyede değiliz

Şenol Güneş Şu an istenilen seviyede değiliz

Şenol Güneş Şu an istenilen seviyede değiliz

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın henüz istenilen seviyede olmadığını söyledi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020) mücadele edecek A Milli Takım, Antalya kampındaki ikinci ve son hazırlık maçında Gine ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından teknik direktörümüz Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

“İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİLİZ”

Tüm oyuncuları kutlayan Güneş, takımın istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Şenol Güneş, “Bugünkü maç için söylüyorum. Şu an istenilen seviyede değiliz. Ancak tüm oyuncuları kullanıyoruz. Önde baskıyı daha iyi yapmalıyız. Oyunun yönünü daha hızlı değiştirmeli ve daha az top kaybıyla oynamalıyız.” ifadeleri kullandı.

“KADRODAN AYRILACAK OYUNCULARA YARIN KARAR VERECEĞİM”

Şenol Güneş, kendisine sorulan “Kadrodan ayrılacak 4 oyuncuya karar verdiniz mi?” sorusuna daha karar vermediğini belirterek, “Yarın akşam bir karar vereceğim, bugün müsabaka oynadık şu anda Allah’a şükür sakatlık yok, yarın ne olur bilmiyoruz. Son ana kadar bekleyeceğim ve kadrodan çıkacak 4 oyuncu için karar vereceğim. Bunun heyecanını ve zorluğunu yaşıyorum. Kolay bir karar değil.” cevabını verdi.

“HER FORMASYONA HAZIR OLMALIYIZ”

Rakiplerin farklı oyunlarına hazırlıklı olmak için hazırlık maçlarında farklı sistemler denediğini ifade eden Şenol Güneş, “Bu maçta ikili forvet oynattık, geçen maçta üçlü oynatmıştık. Bugün orta sahadan yardım aldık. Farklı oynayacak rakipler var. 3-5-2, 4-2-3-1 ve 4-4-2’yi oynayabilirler, hepsine hazır olmak zorundayız. Geçmişimize bakarsak yaklaşık bir kadromuz var. Bu kamp fiziksel ve zihinsel hazırlanmaya yönelikti. Genel durumu gördük. Ligde müsabakaları az olanları değerlendirdik. Onlar içerisinde düşüş yapanlar var, rakibe bastıktan sonra toparlanmak için zamana ihtiyacı olan oyuncularımız var, onları da görmüş olduk. Takım olarak nasıl bir kadro ile oynarsak, bunun alternatifi kim olur onu gördük. Bu maçı da kazanmak isterdik, ne kadar galibiyet o kadar gurur verici olur.” dedi

“ÇAĞRILAN HER OYUNCU MİLLİ TAKIM OYUNCUSU OLARAK YAŞAMALI”

Yarın açıklayacağı kadronun elinden geleni yapacağını açıklayan Şenol Güneş, milli takıma çağrılan her oyuncunun ayakta kalmayı başarmışı gerektiğini vurgulayarak, “İsimler var. İki maçta da oynattığım oyuncumuz da var, diri ve etkili olan da var, beklediğimizin altında kalan oyuncu da var. Az oynayıp verimsiz olan oyuncu da var. Geçen maçta iyi, bu maçta kötü olan da var. Hep bunları görmek durumundayız. Halil İbrahim girdi daha iyiydi, Rıdvan geçen maça göre daha rahattı ama hala mesafe almalı. Gençler için bir sıkıntı var. Dorukhan geldi, müdahaleleri iyiydi ama ikinci, üçüncüde çok iş yapabilecek alternatif oyuncu olarak görülüyor. Okay’ı zaten kullandık, Umut’u hiç kullanmadık. İki maç, kamp dönemi, bir değerlendirme olacak. Yarın da bir kadro açıklayacağız, gelenler en iyisini yapacaktır, gidenlerin de gözümüz üzerlerinde olacak. Onlar için biz de üzüleceğiz ama tekrar çağırabiliriz. Müsabakalar başlayana kadar sakatlık, hastalık olursa tekrar oyuncu çağırabiliriz. Milli takıma çağrılan her oyuncu, milli takım oyuncusu olarak yaşamalı, geldiği zaman nasıl seviniyorsa çıktığı zaman tabii ki etkilenecek ama ayakta kalmasını bilecek.” açıklamarında bulundu.

7693
Önceki Haber
7699
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.