MEZİTLİ BELEDİYESİ : ‘ÜRETEN KADINLARA DESTEK VERMEK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİSİ’

MEZİTLİ BELEDİYESİ : ‘ÜRETEN KADINLARA DESTEK VERMEK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİSİ’

MEZİTLİ BELEDİYESİ : ‘ÜRETEN KADINLARA DESTEK VERMEK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİSİ’

Büyük fedekarlıklarla Mezitli Belediyesinin öncülüğünde kent içerisinde boş bulunan arsalarda üretim yapan Solinova Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi tarladan toplanıp vatandaşa ulaşacak yeni bir satış modelini hayata geçiriyor.

TARLADAN SATIŞ TEZGAHINA

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın kenti dolaşırken karşılaştığı üretici kadınlarla yapılan fikir alışverişi sonrası hazırlanan proje ile ürün hasatı yapılan arsaların yanında oluşturulacak satış standı ile Mezitlililer, taze ve organik ürüne direkt tarladan ulaşabilecek. Üretici kadınları yağmur ve güneşten koruyacak şekilde dizayn edilen standlar, ürünlerin tazeliğini koruyacak, temizlik ve satışa hazırlanmasına olanak sunacak şekilde hazırlanıyor.

MODERN BİR SATIŞ STANDI HAYATA GEÇİYOR

Solinova Üretici Kadın Kooperatifinin dünyaya örnek olacak bir sistemle, büyük fedekarlıklar göstererek çalıştığını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,

“Mezitli Kadın Kooperatifinin yaptığı çalışmaları titizlikle takip ediyorum. Mezitlili kadınların bu girişimi Türkiye’ye örnek olacaktır. Son yıllarda ivme kazanan kooperatifçilik anlayışının yanında bu üretimi kent içersinde boş duran atıl arsalarda gerçekleştirerek örnek bir model oluşturuyorlar. Ürettikleri bu ürünlerin halka ulaşmasında yaşadıkları sıkıntıları gidermek amacıyla onlara özel dizayn edilen yeni bir stand sistemini hayata geçiriyoruz. Kooperatif üyeleri tarladan topladıkları ürünleri hemen yanı başında kurulacak standla doğrudan halkla buluşturacaklar. Üretici kadınlarımız ve halkımızın en sağlıklı ve düzgün şartlarda alışverişini yapabilmesi için tüm ayrıntıları düşündük. Halkımıza ve üretici kadınlarımıza hayırlı olsun”

dedi.

‘ÜRETEN KADINLARA DESTEK VERMEK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİSİ’

Kooperatifçiliğin son yıllarda ivme kazanmasının mutluluğunu da yaşadığını ifade eden Başkan Tarhan,

“Üretimin gerçek değerine ulaşmasında kuşkusuz en önemli etken kooperatifçiliktir. Mustafa Kemal Atatürk’te daha o yıllarda kooperatifçiliğin önemini çok iyi bildiğinden Silifke’de bir üretim kooperatifinin kurulmasına öncülük etmiş ve 1 numaralı üyesi olmuştur. O kadar mücadelenin arasında kooperatifçiliği de unutmamış. Günümüzde farklı ekonomik ve siyasi anlayışların kooperatifçiliği teşvik amacıyla çalışmalar yapması son derece önemlidir. Artık günümüzde kırsal ve kent çok daha fazla birbirine yakınlaştı. Biz de belediye olarak Kadın Üretici Pazarımız başta olmak üzere pek çok çalışmamızda bu yakınlaşmayı daha da artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ancak, üreticilerin, üretimlerinin gerçek değerini kazanması için kooperatifçilik anlayışı altında buluşması gerekiyor. Buna inanmaları gerekiyor. Üretici kendisi kooperatifine sahip çıkmazsa biz ne kadar proje geliştirirsek geliştirelim bir yere kadar başarılı olur. Kadınlarımız her zaman olduğu gibi bu işe el attı ve çok kısa sürede önemli projeler başardı. Enginar ekti, salep ekti ve bahar aylarının gelmesiyle ilk ürünlerini alacaklar ve bu onları daha çok teşvik edecek. Büyük fedekarlıklarla üretimlerini halka buluşturan kooperatif üyelerimize elimizden gelen desteği vermek en büyük görevlerimiz arasındadır”

diye konuştu.

3425
Önceki Haber
3431
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.