MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DİYABETE KARŞI VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DİYABETE KARŞI VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DİYABETE KARŞI VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİMERSİN BÜYÜKŞEHİR, DİYABETE KARŞI VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DİYABETE KARŞI VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KENT MERKEZİNDE ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Diyabet Günü”nün önemine dikkat çekmek ve diyabet riskine karşı farkındalık yaratmak amacıyla kentin belirli bölgelerinde şeker ölçüm stantları kurdu. Sağlık görevlileri, vatandaşları diyabete karşı bilgilendirildi.

MERSİN
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Dünya Diyabet Günü”nün önemine dikkat çekmek ve vatandaşları diyabet hakkında bilinçlendirmek adına kentin belirli bölgelerinde şeker ölçüm stantları kurarak farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Şeker ölçümü yapıldı

Akdeniz İlçesi’nde Ulu Cami ve Büyükşehir Belediyesi Kırmızı Lacivert Hizmet Binası önünde, Mezitli İlçesi’nde Galatasaray Meydanı’nda, Yenişehir’de ise Polis Evi karşısında kurulan stantlarda Büyükşehir’in bünyesinde görev yapan sağlık personelleri tarafından vatandaşların şeker ölçümleri yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanları, Türkiye’de hızla yayılan diyabetin erken tanı ile kontrol altına alınabildiğini vurguladı. Ölçüm sırasında şeker oranı yüksek çıkan vatandaşlar aile hekimlerine yönlendirildi.

1650
Önceki Haber
1660
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.