Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Parti Rozetini Genel Başkan Takacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Parti Rozetini Genel Başkan Takacak

20 Kasım 2018 günü çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda Kocamaz, “Vefa saygı ve sevgi anlayışının kalmadığı, gördüğümüz vefasızlığın adeta git dercesine olan bir ortamda daha fazla yol yürünemeyebileceğini gördüğüm için MHP çatısı altından daha fazla siyaset yapmanın imkanı kalmadığından dolayı MHP’den istifa ediyorum.” sözleriyle Milliyetçi Hareket Partisinden istifa etmişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın partisinden istifasıyla hangi siyasi partiye geçeceği konusunda meraklı bekleyişin, iddialara göre istifasının ardından yaklaşık 14 gün sonra yarın (4 Aralık Salı günü) son bulacağı iddia edildi.
Gelen son kulis bilgilerine göre Kocamaz’ın, İYİ Partinin 4 Aralık Salı günü TBMM’deki grup toplantısına katılacağı, grup toplantısının ardından ise Genel Başkan Meral Akşener’in rozet takmasıyla da İYİ Parti saflarına geçeceği iddia edildi.
İddialara göre ise, beklenen bu gelişmenin ardından da Kocamaz’ın İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.
Öte yandan, AK Parti ve MHP’nin 31 Mart yerel seçimlerine Mersin’de ittifak yapıp yapmayacağı henüz netleşmedi.

106
Önceki Haber
113
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.