İHLALLERE VE USULE AYKIRI FİYATLARA ZABITA ENGELİ

İHLALLERE VE USULE AYKIRI FİYATLARA ZABITA ENGELİ

İHLALLERE VE USULE AYKIRI FİYATLARA ZABITA ENGELİ

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin farklı noktalarında faaliyet gösteren iş yerlerinde fahiş fiyat, sosyal mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. Denetim kapsamında birçok iş yerine uyarıda bulunuldu.

İlçe sınırları içerisindeki işyerlerine, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a ilişkin olarak fiyat etiketi denetimi, son kullanım tarihleri, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere göre de sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uyulup uyulmadığı hususunda bir dizi denetim gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da katıldığı denetimlerde, arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları gözlemlenen ürünler, yol ve kaldırımlara dair ihlaller, işyerlerindeki genel temizlik ve sosyal mesafeye ilişkin kural dışı durumlar hakkında, esnaflara uyarılarda bulunuldu. Sivaslıoğlu, esnafların azami derecede kurallara uyması konusunda gereken önlemleri aldıklarını, bu zorlu Pandemi sürecinde herkesin üzerine düşen ne varsa yapması gerektiğini vurguladı.

Başkan Gültak;

“İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde daha duyarlı olmalıyız”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, toplum sağlığı için denetimlerin aralıksız şekilde süreceğini ifade ederek,

“Pandemi sürecinde; hijyen noktasında, belediye olarak gerekli çalışmalarımızı her anlamda sürdürürken, bir yandan da işyerlerimizde fahiş fiyat uygulaması, genel temizlik ve sosyal mesafeye ilişkin uyarılarımızı da gerçekleştiriyoruz. Şu ana dek yapılan denetimlerde zabıta ekiplerimiz, söz konusu ürünlere dair anormal fiyat artışı yapan işyerine rastlamazken, çeşitli ihlallere dair ihtarlarını da yaptılar.

Ancak unutulmamalıdır ki bu kapsamda süreci istismar eden herkese karşıyız. Çünkü önceliğimiz, vatandaşımızın sağlığı ve huzurunu korumaktır. Herkesi bu zorlu süreçte daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız, haksız kazanç sağladığını düşündüğü ya da hijyen ve benzeri sıkıntılar yaşadığı işyerleri hakkında; (0324-3366583) numaralı telefon üzerinden 7 gün 24 saat zabıtamızı arayabilir, talep veya şikâyetlerini bildirebilirler”

diye konuştu.

3862
Önceki Haber
3869
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.