EKİPLER, 150 METRELİK UÇURUMDAN BİR CAN KURTARDI

EKİPLER, 150 METRELİK UÇURUMDAN BİR CAN KURTARDI

EKİPLER, 150 METRELİK UÇURUMDAN BİR CAN KURTARDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 150 metrelik uçurumda yaklaşık 1 hafta mahsur kalan keçiyi başarılı bir operasyonla kurtardı. 3 kişilik itfaiye ekibi, ip tekniğiyle uçurumdan aşağı indi ve keçiyi sahibine kavuşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, başarılı bir operasyonla bir canı daha kurtardı. Erdemli İlçesi’nde yaşayan ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Refik Cücü, Büyükşehir ekiplerine keçilerinin yaklaşık 1 haftadır kayıp olduğunu bildirdi. Cücü’nün keçilerinden birini uçurumda bulan ekipler, ip tekniğiyle aşağıya inerek talihsiz hayvanı sahibine kavuşturdu.

4 saatlik arayışın ardından bir can daha kurtarıldı

Büyükşehir Belediyesi Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine başarılı kurtarma operasyonları gerçekleştiriyor. Erdemli İlçesi Kayacı Vadisi’nde yaşayan Refik Cücü’nün ihbarı üzerine yola çıkan Büyükşehir ekipleri, 5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Kayacı Vadisi Cimbit mevkiine ulaştı. Uzun bir arayışın ardından keçilerden birine bir uçurumda rastlayan ekipler, ipli kurtarma tekniğiyle uçuruma indi ve kısa sürede keçiyi kurtararak sahibine kavuşturdu.

Kayacı Vadisi’nde küçükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen Refik Cücü,

“Keçilerim bir haftadır yoktu. 112 ekiplerini aradım. Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri geldi. Keçinin bir tanesini buldu. Yardım ve katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve ekiplerine teşekkür ediyorum”

dedi.

3982
Önceki Haber
3990
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.