BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAN AKDENİZ’E ULAŞAN ASFALT ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAN AKDENİZ’E ULAŞAN ASFALT ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAN AKDENİZ’E ULAŞAN ASFALT ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAN AKDENİZ’E ULAŞAN ASFALT ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR, KIRSALDAN MERKEZE ASFALT ATAĞINA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal ve ova mahallelerin yanı sıra kent merkezlerinde de asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tarsus’ta Mavi Bulvar’ın devamı niteliğinde olan ve Gazipaşa Mahallesi’nden geçerek Akdeniz İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ne kadar uzanan 6.7 kilometrelik yolda sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir ekipleri, Tarsus ve Çamlıyayla’da 2020 yılında şu ana kadar 67 kilometre sathi ve sıcak asfaltlama çalışması yaparak, vatandaşların çektikleri sıkıntılara son verip, yüzlerini güldürdü.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAN AKDENİZ’E ULAŞAN ASFALT ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAN AKDENİZ’E ULAŞAN ASFALT ÇALIŞMASI

İl genelinde asfalt atağı başlatan ve uzun yıllardır yaşanan altyapı sorunlarını tek tek ortadan kaldıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Ovadan kırsala, dezavantajlı mahallelerden kent merkezlerine kadar sathi ve sıcak asfaltlama faaliyetleri yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ve Çamlıyayla’da da yaz aylarında sıkı bir çalışma sergileyerek onlarca kilometrelik yolu asfaltladı.

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Mavi Bulvar’ın devamı niteliğinde olan ve Gazipaşa Mahallesi’nden geçerek, Akdeniz İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ne kadar uzanan 6.7 kilometrelik yolda sathi asfalt kaplama çalışması yürüttü.

Birçok grup yolu asfaltlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Botlaç, 2020 yılı içerisinde, Pirömerli-Boztepe grup yolunda, Kefeli-Çöplü-Yaramış grup yolunda, Karabucak ormanı içinden geçen Yeşiltepe-Özel Bahşiş grup yolunda, Çamlıyayla’da ise Talıç, Ulumeres ve Ergene yolu ve daha pek çok noktada asfaltlama için mesai harcandığını söyledi.

İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ile birlikte Gazipaşa Mahallesi’ndeki çalışmaları inceleyen Ali Boltaç,

“Büyükşehir Belediyemiz’in kırsalda olduğu gibi merkezde de çalışmaları devam ediyor. Akdeniz İlçesi’ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ni Tarsus’a bağlayan, DSİ 1. kanalına paralel uzanan yolun Gazipaşa Mahallesi yönünde asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Tarsus sınırlarını aşarak devam eden yaklaşık 6.7 kilometrelik bu yolda sathi asfalt kaplama yaptık”

dedi.

Büyükşehir’in ilçe ayrımı yapmadan her yerleşim yerine eşit hizmet götürmeye devam ettiğini kaydeden Boltaç,

“Mavi Bulvar’ın devamı niteliğindeki bu yolda yaptığımız çalışma ile hem yol ıslah edildi, hem de çevrede yaşayan yurttaşlarımızın toz sorunlarına da son verilmiş oldu. Bu yol üzerinde tarım ürünleri ekili alanlar da mevcut. Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ürünlerinin sağlıklı şekilde, zedelenmeden hallere ulaştırılması için azami özen gösteriyoruz ve bu konuyla ilgili pek çok mahallemizde de asfaltlama çalışması uyguladık. Bu yolda da yürütülen çalışmayla yol üzerinde mahsuller zarar görmeden taşınabilecek”

diye konuştu.

Planlanan 22.5 km, şu ana kadar yapılan 67 km

Tarsus, tarihinde görmediği kadar asfaltlama çalışması görüyor. Bu konuda bizlere destek olan Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz”

ifadelerini kullanan Ali Boltaç, Tarsus Koordinasyon olarak sorumluluk alanlarındaki yol ağında 2020 yılında 22.5 kilometre asfaltlama çalışmasının planlandığını, fakat şu ana kadar 67 kilometre yolun asfaltlama işleminin tamamlandığını belirtti. Boltaç, önümüzdeki günlerde Cırbıklar, Çakırlı ve Mantaş Mahallesi yollarının da asfaltla kaplanacağını sözlerine ekledi.

Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Aydın Kızıltaş da söz konusu yolun Bağlarbaşı Mahallesi’ni Tarsus’a bağlamasının yanı sıra çevrede yeni yapılan konutlarla birlikte daha da sık kullanıldığına vurgulayarak,

“Yol eski haliyle oldukça kötü durumdaydı. Toz bulutları nedeniyle vatandaşlarımız balkonlarında bir bardak çayı dahi içemiyordu. Yolda yapılan çalışmadan dolayı memnunuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer olmak üzere emeği geçen herkese mahalle halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

diye konuştu.

740
Önceki Haber
751
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.