BÜYÜKŞEHİR, TEPEKÖY ŞEFTALİSİNE “İÇ ANADOLU KAPISI” AÇIYOR

BÜYÜKŞEHİR, TEPEKÖY ŞEFTALİSİNE “İÇ ANADOLU KAPISI” AÇIYOR

BÜYÜKŞEHİR, TEPEKÖY ŞEFTALİSİNE “İÇ ANADOLU KAPISI” AÇIYOR

MERSİNLİ ÜRETİCİNİN ŞEFTALİSİ İÇ ANADOLU’YA ARTIK DAHA HIZLI ULAŞACAK

BÜYÜKŞEHİR, TEPEKÖY ŞEFTALİSİNE “İÇ ANADOLU KAPISI” AÇIYOR

TEPEKÖYLÜ ÜRETİCİLER TALEP ETTİ, BAŞKAN SEÇER YERİNE GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN TEPEKÖY’DE 12 KİLOMETRELİK ASFALT ATAĞI

ASFALT ATAĞI YOLU 150 KİLOMETRE KISALTIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt atağı, şeftali cenneti Tepeköy Mahallesi’nin kapılarını İç Anadolu’ya açıyor. Mahalleyi geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Başkan Vahap Seçer, üreticinin yol talebine kulak verdi ve mahallede çalışmalar başladı. Asfaltlanan 12 kilometrelik yol sayesinde Tepeköy’den çıkan bir aracın Erdemli, Silifke ve Mut’a uğramadan Karaman’a ulaşımı sağlanabilecek. Bu sayede hem üretici kazanacak hem de üretim canlanacak.

Tepeköy Mahalle Muhtarı Nevzat Kurt,

Bu yol, bu vadinin içinden çıkan ortalama 100-120 bin ton şeftalinin İç Anadolu’ya taşınması demek. İç Anadolu’daki meyve suyu fabrikalarına, iç pazara gidişte yolumuz bu hat üzerinden yaklaşık 150 kilometre kısalıyor” 

dedi.

BÜYÜKŞEHİR, TEPEKÖY ŞEFTALİSİNE “İÇ ANADOLU KAPISI” AÇIYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nda Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi’ni ziyaret ederek, üreticinin asfalt talebine kulak verdi ve bölgede çalışmalar başladı. 12 kilometrelik stabilize yolda asfalt çalışmaları sürüyor. Yol, şeftali cenneti Tepeköy’ün de içinde olduğu 7 mahalleyi Erdemli üzerinden Karaman’a bağlıyor.

Asfalt atağı yolu 150 kilometre kısaltıyor

Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi, şeftali üretiminde önemli bir merkez konumunda yer alıyor. Tepeköy’den yola çıkan bir ürün, önce Erdemli İlçesi’ne ardından da Silifke ve Mut İlçeleri’nden geçerek İç Anadolu’daki Karaman’a ulaşıyor. Ürünün Tepeköy’den İç Anadolu Bölgesi’ne ulaşma aşamasında yaklaşık 300 kilometre mesafe kat ediliyor. Büyükşehir’in 12 kilometrelik asfalt atağı, söz konu yolu yaklaşık 150 kilometre kısaltıyor. Tepeköy’den yola çıkan ürün, diğer ilçelere uğramadan 12 kilometrelik yoldan geçecek ve Erdemli-Karaman arasındaki yola bağlanacak. 7 mahalleyi birbirine bağlayan yol Tepeköy’ün yanı sıra Mezitli İlçesi Sarılar, Kocayer, Zeybekler ile Erdemli İlçesi Şahna, Üzümlü ve Doğu Sandallı Mahalleleri’ndeki üreticilere önemli fayda sağlayacak.

“Yetki alanımızda olsun olmasın birçok konuya eğilmeye çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi, yol ağında bulunmamasına rağmen üreticinin sorununu çözüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nda yaptığı Tepeköy Mahallesi ziyaretinde söz konusu yolla ilgili olarak,

“Üzerinde bulunduğumuz yol Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağında değil. Geçtiğimiz yıl yaptığımız ziyarette muhtarımız ve vatandaşlarımız bu yolun öneminden bize söz ettiler. Yaklaşık 12 kilometrelik güzergah. Tepeköy şeftalisini Orta Anadolu’ya taşıyan kamyonlar da bu yolu kullanıyorlar. Vatandaşlar çalışmaların bir an önce yapılmasını istediler, ekiplerimiz de şu anda çalışıyorlar. Sathi kaplama yapılıyor. Tamamlandığında bölge için ulaşımı rahatlatacak, ürünlerin daha rahat taşındığı bir güzergah olacak. Büyükşehir yetki alanımızda olsun olmasın birçok konuya eğilmeye çalışıyoruz”

 ifadelerine yer vermişti.

“Bu yol, 100-120 bin ton şeftalinin İç Anadolu’ya taşınması demek”

Tepeköy Mahalle Muhtarı Nevzat Kurt, yolun bölgedeki şeftali üreticileri için taşıdığı öneme vurgu yaparak,

 “Bu yol, bu vadinin içinden çıkan ortalama 100-120 bin ton şeftalinin İç Anadolu’ya taşınması demek. Tepeköy’de 50 bin, diğer mahallelerimizde de takribi 50 bin ton şeftali üretmekteyiz. İç Anadolu’daki meyve suyu fabrikalarına, iç pazara gidişte yolumuz bu hat üzerinden yaklaşık 150 kilometre kısalıyor. Toz toprak içerisindeydik. Meyve üretimi yapan çiftçilerimiz rahatsızdı. Bu yolun, yapılan hizmetin çok büyük değeri var. Onun için Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Tepeköy’ün merkezinden Erdemli sınır noktasına kadar asfaltsız bir karış yerimiz kalmayacak”

 dedi.

“Başkanımız’a öncelikle bu yola emek verdikleri için teşekkür ediyoruz”

Kurt, Başkan Vahap Seçer’in seslerine kulak verdiğini ve taleplerini hızla yerine getirdiğini belirterek,

“Normalde bu yol haritada Büyükşehir’in sorumluluk alanında olmayan bir yol. Başkanımız’a öncelikle bu yola emek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Belediyemiz yaklaşık bir aydır ekskavatörleriyle, kamyonlarıyla, bütün araç gereçleriyle bu yolda çalışma yapıyor. Yolumuz sil baştan kaplama yapılıyor”

diye konuştu.

597
Önceki Haber
605
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.