BÜYÜKŞEHİR, DALDAKİ ZEYTİNİ DE YURTTAŞIN SOFRASINA ULAŞTIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, DALDAKİ ZEYTİNİ DE YURTTAŞIN SOFRASINA ULAŞTIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, DALDAKİ ZEYTİNİ DE YURTTAŞIN SOFRASINA ULAŞTIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, zeytin ağaçlarını koruyor, dallardaki zeytinleri vatandaşların sofralarına ulaştırıyor. Büyükşehir’in birimlerindeki zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler yağa dönüştürülüyor, elde edilen yağlar Aşhane’de hazırlanan yemeklerde kullanılıyor. Büyükşehir’in Aşhane Sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, bir günde yüzlerce zeytin ağacının kesildiği bir dönemde belediye olarak bir zeytin tanesine bile sahip çıktıklarını vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin MESKİ bünyesindeki birimlerde yer alan zeytin ağaçlarından topladığı zeytinler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli tarafından fabrikalarda zeytinyağına dönüştürülüyor ve Aşhane’de hazırlanan yemeklerde kullanılıyor.

Yağlar, bir zeytin dalından yüzlerce yurttaşın sofrasına ulaşıyor

Büyükşehir, Belediye birimlerindeki zeytin ağaçlarındaki her bir zeytin tanesine sahip çıkıyor. Dalda yetişen zeytinler düzenli olarak toplanıyor ve zeytinyağı fabrikalarında yağa dönüştürülüyor. Büyükşehir’in Aşhanesi’ne ulaşan zeytinyağları, hazırlanan yemeklerde kullanılıyor. Aşhane’de günlük ortalama 1000 kişiye hazırlanan yemekler öğlen saatlerinde yaş almış ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların evlerine ücretsiz ulaştırılıyor.

Büyükşehir’de bir tanecik zeytin tanesi bile önemseniyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Aşhane Sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, Türkiye’de yüzlerce zeytin ağacının bir çırpıda kesildiği bir dönemde Büyükşehir Belediye olarak her bir zeytin tanesine sahip çıktıklarını belirterek, “Ülkemizde yüzlerce zeytin ağacının bir çırpıda kesildiği bir dönemde Belediyemiz yerleşkesinde bulunan zeytinliklerimizdeki tüm ağaçlarımızdaki bir tane dahi zeytin tanesinin heder olmaması açısından ve vatandaşlarımıza en uygun şekilde ulaştırabilmek adına Belediyemiz personelleri tarafından toplanan zeytinlerimiz fabrikalarda zeytinyağına dönüştürülüyor” dedi.

2133
Önceki Haber
2139
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.