AYAĞI KIRILDIĞI İÇİN ÖLÜME TERK EDİLEN EŞEK SAPLANDIGI BATAKLIKTAN KURTARILDI

AYAĞI KIRILDIĞI İÇİN ÖLÜME TERK EDİLEN EŞEK SAPLANDIGI BATAKLIKTAN KURTARILDI

AYAĞI KIRILDIĞI İÇİN ÖLÜME TERK EDİLEN EŞEK SAPLANDIGI BATAKLIKTAN KURTARILDI

Tarsus’a bağlı Akçakocalı Mahallesi yakınlarında sulak alanda bataklığa dönüşen zeminde bir eşeğin bitkin halde yattığını gören vatandaşlar durumu Tarsus Doğa Koruma Milli Parklar Şefliğine bildirdi.

Bataklığa saplanan eşeği kurtarmak için, harekete geçenİlçe Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği ekipleri, Tarsus Belediyesi’nden kepçe ile Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin görevlilerinden yardım istedi.

Aldıkları ihbar doğrultusunda, Akçakocalı Mahallesi Muhtarı Ali Beyceoğlu irtibata geçerek olay yerine giden, Tarsus Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin görevlileri ayağı kırıldığı için ölüme terk edilen eşeği, bataklığa saplanmış ve bitkin bir halde buldu.

Tarsus Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde, Muhtar Ali Beyceoğlu ve yurttaşlarında gayretleri ile saplandığı bataklıkta bitkin ve çaresizce kurtarılmayı bekleyen eşeği, bağladıkları ipler ve kepçe yardımı ile çıkardıktan sonra pikaba koyarak gerekli tedavisi yapılmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı görevlilerine teslim ettiler.

2291
Önceki Haber
2297
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.