11 BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLARI ONLİNE OLARAK BİR ARAYA GELDİ

11 BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLARI ONLİNE OLARAK BİR ARAYA GELDİ

11 BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLARI ONLİNE OLARAK BİR ARAYA GELDİ

11 BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLARI ONLİNE OLARAK BİR ARAYA GELDİ

PANDEMİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL HİZMETLERİNE ENGEL DEĞİL!

GÖKAYAZ: “SOSYAL HİZMETLER DAİRELERİ OLARAK, PANDEMİNİN GETİRDİĞİ ÇOK FARKLI SORUNLARLA BOĞUŞMAK DURUMUNDA KALDIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanları’nın katılımıyla online olarak “Pandemi Döneminde Sosyal Hizmetler Toplantısı” gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanları yer aldı.

Başkan Gökayaz, Sosyal Hizmetler Daireleri’nin pandeminin getirdiği çok farklı sorunlarla baş ettiğini belirterek, “1 Haziran’dan itibaren yeni normalleşme süreci ortaya çıktı. Fakat görüyoruz ki hala etkileri devam ediyor ve önümüzde bir kış var. Bu süreç bizleri, bizlerin çalışmalarını nasıl etkileyecek? Bununla ilgili olarak bir görüş alışverişinde bulunmak istedik” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanları’nın katılımıyla online olarak “Pandemi Döneminde Sosyal Hizmetler Toplantısı” gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda, 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanları yer aldı.

Toplantıda esas amaç: İyi uygulamaların paylaşımı

Toplantıda, COVİD-19 salgınından kaynaklı süreçte Büyükşehir Belediyeleri olarak yapılan çalışmaların ve hizmetlerin paylaşılması ve devam eden süreçte yapılması gerekenlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Daire Başkanları, pandemi sürecinde ortaya koydukları hizmetleri ve bu sürecin devamında yapmayı planladıkları projeleri anlatırken, iyi uygulamaların paylaşımı konusunda karşılıklı fikir beyanında bulundular. Toplantının yaklaşık 1.5 ay arayla sürekli olarak yapılması planlanıyor.

Toplantının ilki Muğla’da yüz yüze gerçekleşmişti

İlki Aralık ayında Muğla’da yüz yüze yapılan toplantının, pandemi öncesindeki dönemde Mart ayında Mersin’de gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Toplantının pandemi nedeniyle ertelenmesi ve sürecin uzaması sebebiyle online olarak gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Gökayaz: “Pandeminin getirdiği çok farklı sorunlarla boğuşmak durumunda kaldık”

Görüş alışverişi ve iyi uygulamaların paylaşılması noktasında fikir alışverişinde bulunulan toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, “Özellikle Sosyal Hizmetler Daireleri olarak pandeminin getirdiği çok farklı sorunlarla boğuşmak durumunda kaldık. 1 Haziran’dan itibaren yeni normalleşme süreci şeklinde bir süreç ortaya çıktı. Fakat görüyoruz ki hala etkileri devam ediyor ve önümüzde bir kış var. Bu süreç bizleri, bizlerin çalışmalarını nasıl etkileyecek? Bununla ilgili olarak bir görüş alışverişinde bulunmak istedik. Bu toplantıları periyodik olarak, 1, 1.5 aylık aralıklarla yapmanın da faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Gıda ve sıcak yemekle başlayan çalışmalar talepler üzerine eğitim hizmetlerine döndü”

Gökayaz, süreç boyunca devam eden hizmetlerin ihtiyaçlara göre de şekillendiğini belirterek, “Daha çok gıda ile sıcak yemekle başlayan çalışmalar şu an eğitim hizmetlerine döndü. Şu anın ihtiyacı eğitimle ilgili olan ihtiyaçlar. Özellikle vatandaşlardan gelen taleplere göre şekilleniyor. Tabi ki önümüzde farklı bir süreç var. Özellikle Aralık ayından sonra işlerin nereye evrileceği ile de ilgili aslında çok fazla da kafalarda soru işaretleri olduğu da görülüyor” diye konuştu.

Gökayaz’ın konuşmasının ardından toplantı, diğer Büyükşehir Belediyelerinin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanları’nın gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatmaları ve planladıkları projeleri paylaşmaları ile sürdü.

723
Önceki Haber
732
Sonraki Haber

Bu habere yorum yap...

Benzer Haberler

Haberlere abone ol

Çamlıyayla Haber'e abone olup, Çamlıyayla ile ilgili son dakika haberleri, hava durumu ve Mersin Geneli hakkındaki olaylardan anında haberdar olabilirsiniz.